متخصصان یک شرکت دانش موفق به بومی سازی دانش تولید علف آفریقایی ژنوتیپ 88 می شوند.
برای گزارش دادن تیلا مدیرعامل این شرکت دانمیش بانیان گفت: این محصول در مقایسه با انواع معمولی چمن، ضمن نشان دادن مقاومت در برابر شوری آب و خاک، میزان مصرف آب را به میزان یک پنجم کاهش می دهد.
وی با توجه به کاربردهای «گراس ژنتیک آفریقا 88» که یکی از محصولات این شرکت آگاه است، افزود: از چمن به عنوان گیاه پوششی اصلی در طراحی و ایجاد فضای سبز استفاده می شود. چمن آفریقایی (Cynodon dactylon) یکی از پرمصرف ترین چمن های استوایی برای محوطه سازی است.
وی بیان کرد: چمن آفریقایی در برابر کم آبی، شوری، گرما و زیر پا گذاشتن بسیار مقاوم است. این چمن دارای تراکم بالا و قدرت احیا کننده بسیار خوبی است. خوشبختانه تنوع ژنتیکی مناسبی برای این گونه در کشور وجود دارد. در این راستا گروه های مختلفی از این نوع از نقاط مختلف کشور جمع آوری و پس از انجام آزمایشات متعدد، بهترین ژنوتیپ انتخاب و ژنوتیپ 88 نامگذاری شد که در حال حاضر به عنوان محصول دانش در کشور ثبت شده است.
مدیرعامل این شرکت دانمیش بانیان افزود: ژنوتیپ 88 چمن آفریقایی نوعی چمن بومی است که ویژگی های ظاهری خوبی مانند رنگ، بافت و تراکم چمن دارد و چمنی با ظاهر بالا و کیفیت کاربردی است. از ویژگی های مهم این نوع چمن، توانایی بالای آن در مقاومت در برابر تنش خشکی و همچنین شوری، گرما و غرقابی است که در مقایسه با انواع معمولی چمن، میزان مصرف آب را به میزان یک پنجم کاهش می دهد و در مقابل آب و آب مقاومت نشان می دهد. رطوبت شوری خاک بنابراین به منظور کاهش مصرف آب در فضاهای سبز شهری می تواند جایگزین مناسبی برای گونه های علف معمولی در کشور باشد.
زمانی گفت: زمینه کاربرد این محصول فضاهای سبز شهری، صنعتی و خانگی در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری است که البته در مناطق سردسیر قابل استفاده است اما در این مناطق ماندگاری کوتاه مدت و در ترکیب با گیاهان دیگر فضای سبز را زیبا می کند.
وی با بیان اینکه کشور ایران که در اقلیم خشک و نیمه خشک قرار دارد و از کمبود شدید منابع آبی در سال های اخیر رنج می برد، در زمینه ساخت و ساز و نگهداری فضاهای سبز شهری با مشکلات فراوانی مواجه بوده است. : از جمله دلایل این مشکلات استفاده از الگوهای منظر منطقه ای است. در یک آب و هوای معتدل و بارانی، مناطق وسیعی از چمن در کنار یک سیستم آبیاری ناکارآمد کشت می شود. از سوی دیگر ایران در سال های اخیر با کاهش شدید بارندگی مواجه بوده است. بارندگی کم و برداشت بی رویه از آب های سطحی و زیرزمینی منجر به خشک شدن رودخانه های بزرگ و کوچک کشور و یا در حال خشک شدن آنها شده است. بنابراین باید بر محدودیت منابع آبی از سوی سیاستمداران و برنامه ریزان تاکید جدی شود.
مدیرعامل این شرکت دانمارکی بانیان افزود: با استفاده از فضاهای سبز کم آب مصرف آب نسبت به روش سنتی 15 تا 60 درصد کاهش می یابد. هزینه های نگهداری سالانه در مناظر طراحی شده با Xeriscaping بین 35 تا 65 درصد کاهش می یابد. این در حالی است که علاوه بر مدیریت منابع آبی و کاهش مصرف آب، هزینه نیروی انسانی و استفاده از کودها و سموم شیمیایی نیز کاهش یافته و در نتیجه آسیب های زیست محیطی نیز کاهش یافته است. همچنین تولید و استفاده از گیاهان محلی در فضای سبز باعث کاهش مصرف آب، جلوگیری از تبادل مکرر خاک باغچه با گل های فصلی و جلوگیری از خروج ارز ناشی از خرید بذر غیر محلی می شود.