رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: پشه آئدس (عامل انتقال دهنده تب دنگی) در بسیاری از مناطق کشور به ویژه مناطق جنوبی کشور و استان گیلان مشاهده شد.
وی افزود: برخی کشورها مورد این بیماری را به سازمان بهداشت جهانی گزارش نمی کنند، البته ما گزارش می دهیم. در حال حاضر نگران ورود زائران پاکستانی به کشورمان برای حضور در مراسم اربعین هستیم و باید در این زمینه آمادگی لازم را داشته باشیم. ما به عنوان مسئول بهداشت و درمان فرهنگستان علوم پزشکی با حضور مسئولان وزارت بهداشت، انستیتو پاستور، کارگروه بنیان و سازمان انرژی اتمی جلسه ای تشکیل دادیم تا گزارشی ارائه کنیم زیرا برخی ادعا می کنند که سازمان انرژی اتمی می تواند دستگاهی برای عقیم سازی پشه های نر و کاهش تعداد پشه های آئدس تولید کند.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: همچنین با توجه به اینکه کیت تشخیص سریع این بیماری را به صورت محدود ارائه کرده ایم، در این راستا باید تلاش کنیم تا کیت این بیماری توسط شرکت های دانش بنیان تولید شود تا این بیماری را می توان به موقع تشخیص داد و از گسترش آن جلوگیری کرد. تب دنگی از فردی به فرد دیگر منتقل نمی شود و میزان مرگ و میر آن تنها 1 درصد است. این بیماری از طریق نیش پشه Aedes منتقل می شود و پشه آلوده می تواند آن را به افراد دیگر منتقل کند. مسافران خارج از کشور باید با پوشیدن لباس های آستین بلند مراقب باشند و از نیش پشه محافظت کنند.
وی افزود: وزارت بهداشت آمادگی های لازم را برای مقابله با شیوع این بیماری دارد. بر اساس اظهارات مسئولان مربوطه، این وزارت کشور آمادگی های لازم را دارد و البته لازم است وزارتخانه های کشور، راه و شهرسازی، سازمان محیط زیست و شهرداری ها همکاری لازم را با این وزارتخانه داشته باشند. سلامت زیرا این یک کار مشترک بین ادارات است و وزارت بهداشت به تنهایی نمی تواند با این بیماری مبارزه کند. البته در صورت همکاری دستگاه ها مشکلی پیش نمی آید. کمیته بهداشت و درمان مجلس نمایندگان هفته آینده برای بررسی آخرین وضعیت بیماری تب دنگی با حضور مسئولان مربوطه تشکیل جلسه داده و در آن جلسه مسئولان گزارشی از وضعیت بیماری ارائه خواهند کرد.
iribnews به نقل از تیلا