نگهبان:
گاردین نوشت: مقامات قضایی فرانسه دستور تمدید مدت بازداشت پاول دوروف، موسس روسی الاصل اپلیکیشن تلگرام را صادر کردند که می تواند تا 96 ساعت ادامه داشته باشد.
به نوشته این رسانه ها، دستگیری دوروف در فرانسه یک اتفاق استثنایی علیه یکی از تاثیرگذارترین چهره های دنیای فناوری بود.
به گفته یک منبع نزدیک به تحقیقات، بازداشت دوروف 39 ساله بر اساس نظر قاضی بازپرس پرونده تمدید شد. این دوره بازجویی اولیه می تواند تا 96 ساعت طول بکشد.
پس از پایان این مرحله از بازداشت، قاضی می تواند تصمیم به آزادی یا تفهیم اتهام و ادامه بازداشت او بگیرد.
بازرسان فرانسوی به عنوان بخشی از تحقیقات در مورد اتهامات کلاهبرداری، قاچاق مواد مخدر، جنایات سازمان یافته، ترویج تروریسم و آزار سایبری، حکم بازداشت دوروف را صادر کرده بودند.
دوروف متهم است که اقداماتی برای جلوگیری از استفاده مجرمانه از پلتفرم تحت مدیریت خود انجام نداده است.
اولین واکنش رسمی تلگرام به دستگیری مدیرعامل
در بیانیه ای که توسط کانال خبری رسمی تلگرام منتشر شد، آمده است که این شرکت تابع قوانین اتحادیه اروپا از جمله خدمات دیجیتال است. این پیام رسان تایید کرد که روش های مدیریت محتوای تلگرام مطابق با استانداردهای روز در صنعت است و به طور مداوم در حال بهبود است.
در بخشی دیگر از این بیانیه آمده است: پاول دورف، مدیرعامل تلگرام، چیزی برای پنهان کردن ندارد و مکررا به اروپا سفر می کند. این ادعا که یک پلتفرم یا صاحب آن مسئول سوء استفاده از آن است، مضحک است.
تلگرام تایید کرد: نزدیک به یک میلیارد کاربر در سراسر جهان از تلگرام به عنوان یک ابزار ارتباطی و منبع اطلاعات حیاتی استفاده می کنند. ما منتظر یک راه حل سریع برای این وضعیت هستیم.
مقامات روسیه فرانسه را به امتناع از همکاری در پرونده “پاول دوروف” متهم کردند. سفارت روسیه در پاریس خواستار دسترسی به دوروف شد و گفت که فرانسه تاکنون از تعامل در مورد این وضعیت اجتناب کرده است.
دوروف در سال 2014 پس از رد درخواست دولت روسیه برای بستن گروه های مرتبط با مخالفان در شبکه اجتماعی VK کشور را ترک کرد.
در سال 2013، او و برادرش نیکولای شبکه اجتماعی VKontakte (VK) و پیام رسان تلگرام را تأسیس کردند. در دوران تصدی دوروف در VK، درخواست پلیس روسیه برای حذف صفحات فعالان مخالف، از جمله الکساندر ناوالنی، و انتشار اطلاعات آنها، بارها با مقاومت مواجه شد. او سرانجام سهام خود را در VK فروخت و در همان سال روسیه را ترک کرد.
تلگرام در ابتدا مشابه دیگر اپلیکیشن های پیام رسان بود، اما در نهایت تبدیل به یک شبکه اجتماعی شد. علاوه بر برقراری ارتباط فردی، کاربران تلگرام میتوانند به گروههایی با ۲۰۰ هزار عضو بپیوندند و کانالهای پخشی ایجاد کنند که دیگران بتوانند آنها را دنبال کنند و نظر بنویسند.
تلگرام ماهانه 950 میلیون کاربر فعال در سراسر جهان دارد.
دوروف در دبی زندگی می کند. جایی که دفتر مرکزی تلگرام در آن قرار دارد. او همچنین تابعیت فرانسه و امارات متحده عربی را دارد.
دوروف اخیرا گفته است که قبل از انتخاب دبی، سعی کرده در برلین، لندن، سنگاپور و سانفرانسیسکو ساکن شود.
واکنش ها به بازداشت مدیر عامل تلگرام
دیمیتری مدودف، رئیسجمهور سابق روسیه گفت دوروف با فرار از روسیه اشتباه کرد زیرا فکر میکرد هرگز مجبور به همکاری با سرویسهای امنیتی خارجی نخواهد بود.
مدودف با اشاره به اینکه در محاسبات خود اشتباه کرده است، افزود: با وجود همه دشمنان مشترک ما، او روس است و بنابراین خطرناک و غیرقابل پیش بینی است. دوروف بالاخره باید بفهمد که نمی توان سرزمین مادری خود را انتخاب کرد.
تاکر کارلسون، مجری مشهور تلویزیون و خبرنگار سابق فاکس نیوز، در واکنش به دستگیری دوروف در فرانسه، این حادثه را هشداری برای صاحبان پلتفرم توصیف کرد که به درخواست دولت ها و سرویس های اطلاعاتی از سانسور حقیقت امتناع می ورزند.
او در شبکه اجتماعی نوشت
دوروف در مصاحبه ای با کارلسون در اوایل سال جاری گفت که این برنامه باید یک پلت فرم بی طرف باقی بماند و نه یک بازیگر ژئوپلیتیک.
وی در این گفتوگو با بیان اینکه از سفر به کشورهای بزرگی که به رویکرد تلگرام بسیار حساس هستند خودداری میکند، گفت: به جاهایی سفر میکنم که مطمئنم با ارزشهای ما و کاری که انجام میدهیم مشکلی ندارند.
ایلان ماسک صاحب شبکه اجتماعی X در واکنش به دستگیری پاول دوروف نوشت: سال 2030 را در اروپا تصور کنید و به خاطر لایک کردن یک میم اعدام می شوید!
او همچنین کلیپی را بازنشر کرد که در آن دوروف خرید توئیتر توسط ماسک را یک دستاورد بزرگ خواند و خواستار انتشار آن با استفاده از هشتگ FreePavel شد.
برخی رسانه ها گزارش دادند که پاول دوروف در صورت مجرم شناخته شدن ممکن است با 20 سال زندان محکوم شود.
iribnews به نقل از تیلا