فناوران یک شرکت دانش بنیان موفق به تولید سیستم های دوربرد اینترنت اشیا شده اند که نویدبخش تحول بخشی از این صنعت در کشور است.
برای گزارش دادن خبرگزاری صدا و سیما، یک شرکت دانش بنیان با حمایت ستاد توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات برای بومیسازی محصولات اینترنت اشیا (IoT) موفق به تولید سامانه بلندمدت اینترنت اشیا شده است که نوید بخش تحولآفرین این صنعت در کشور است.
میچم تثقویانی مدیرعامل این شرکت دانش بنیان به دستاوردهای این شرکت در حوزه فناوری اینترنت اشیا و تمرکز بر این فناوری اشاره کرد و تاکید کرد: از ابتدای فعالیت این شرکت علاقه خاصی داشته ایم. در تمرکز بر تحقیق و توسعه گروه فناوری.
وی افزود: هدف اصلی ما رسیدن به بازارهای جهانی و پاسخگویی به تقاضای روزافزون بازارهای جهانی برای محصولات اینترنت اشیا بود. با بهره گیری از منابع داخلی شرکت و دانش فنی به دست آمده در این زمینه، بر این فناوری تسلط کامل یافته ایم.
وی چالش های اولیه ورود به بازار و ضرورت تحقیق در مورد فناوری های نوین را برشمرد و افزود: تحقیقات خود را در این زمینه از سال 1400 آغاز کردیم که این فناوری (oRaWAN) هنوز جدید بود. اگرچه فناوری LoRa P2P در آن زمان چندان شناخته شده نبود، اما به دلیل هدفمان برای ایجاد یک WAN گسترده، روی این فناوری تمرکز کردیم.
کاربردهای گسترده اینترنت اشیا در ایجاد شهرهای هوشمند و کشاورزی هوشمند
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان با اشاره به کارایی اینترنت اشیا در ایجاد شهرهای هوشمند، کشاورزی هوشمند و مدیریت انرژی گفت: از عوامل حیاتی که در پیادهسازی زیرساختهای اینترنت اشیا در مقیاس بزرگ با آن مواجه هستیم، مصرف باتری بسیار کم، قابلیت رومینگ است. بین شبکه های مجاور و برد بالا. این چالش ها به ویژه در مناطق شهری، کشاورزی و دریایی که پوشش شبکه ممکن است محدود باشد، اهمیت دارد.
سقویانی به نحوه عملکرد این شبکه اشاره کرد و گفت: این شبکه از سه قسمت اصلی مرکز داده، دروازه و گره (خطوط تلفن) تشکیل شده است و مرکز داده (سرور) مدیریت شبکه و نرم افزار را بر عهده دارد. این خطوط به عنوان یک پل ارتباطی بین مرکز داده، سرور و گره ها عمل می کنند و به اینترنت متصل می شوند.
وی افزود: انواع مختلفی از این خطوط با قابلیت اتصال وای فای طراحی و تولید شده و قابلیت نصب در محیط های داخلی و خارجی را دارند.
سقویانی به ویژگی های این محصول نیز پرداخت و توضیح داد: این محصول انواع مختلفی دارد و می تواند اطلاعات مختلفی را از محیط جمع آوری و به مرکز داده ارسال کند. آنها همچنین قادر به کنترل برخی از عملگرها و اجرای دستورات کاربردی هستند.
تولید گره های مصرف کننده و سیستم های مدیریت هوشمند
وی همچنین از تولید و معرفی گره های مصرفی با آخرین فناوری ها خبر داد و گفت: با استفاده از فناوری های روز توانستیم طیف گسترده ای از گره های مصرفی را تولید کنیم که قابلیت های متنوعی را برای مدیریت بهینه آب، انرژی و سایر منابع فراهم می کند. سنسورهای هوشمند و سیستمهای مدیریت مصرف اجازه میدهند مصرف آب و انرژی در زمان واقعی نظارت شود.
سقویانی همچنین به اهمیت مدیریت هوشمند روشنایی راه ها اشاره کرد و افزود: گام مهمی در این راستا برداشته ایم و نمونه اولیه سیستم مدیریت روشنایی با موفقیت تولید و آماده ورود به مرحله تولید انبوه است.
وی درباره دستگاه های ردیاب بدون سیم کارت این محصول که در زمینه های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد، گفت: این دستگاه های ردیاب کاربردهای مهمی در مدیریت شهری، ناوبری دریایی و مرزبانی دارند.
اینورترها با قابلیت خواندن هوشمند کنتورهای برق هوشمند امکان استفاده از زیرساخت های موجود را فراهم می کنند و نیازی به تعویض کنتورهای موجود نیست.
به گفته مدیرعامل این شرکت دانش بنیان، طراحی و آزمایشات با موفقیت انجام شده است و پس از آزمایش های طولانی مدت در محیط های باز، این فناوری آماده استفاده است.
سقویانی این فناوری را یکی از پرکاربردترین راهکارها در حوزه اینترنت اشیا عنوان کرد و افزود: این فناوری به دلیل مقیاس پذیری بالا و استفاده از مکانیزم های مختلف از جمله مدیریت هوشمند ترافیک و کنترل دقیق پهنای باند و ظرفیت مورد توجه قرار گرفته است. تنظیم خودکار نرخ داده ها امکان پشتیبانی از تعداد بسیار زیادی از دستگاه ها را در شبکه فراهم می کند.
وی همچنین به ویژگی کلیدی افزونگی در این فناوری اشاره و خاطرنشان کرد: این فناوری با ارسال داده ها از طریق چندین گره در شبکه، احتمال رسیدن داده ها به مقصد را بسیار افزایش می دهد. اگر در یک مسیر اختلالی وجود داشته باشد، داده ها از مسیر دیگری ارسال می شوند.
علاوه بر این، قابلیت تنظیم خودکار توان انتقال دستگاه ها باعث می شود تا بسته به فاصله از گیرنده و شرایط محیطی، توان بهینه برای انتقال داده ها انتخاب شود.
سقویانی همچنین با ارائه محصولی نوآورانه در زمینه قرائت کنتور هوشمند، گفت: این شرکت با معرفی این محصول گام بلندی در جهت کاهش مصرف انرژی و افزایش بهره وری برداشته است. این کنتور هوشمند با مزیت های منحصر به فرد خود از جمله قیمت مناسب، مصرف برق کم، استفاده از آشکارسازهای بی سیم و ارزان قیمت و قابلیت هوشمندسازی در صنایع مختلف از جمله کشاورزی و خودروسازی توانسته بازار وسیعی را به خود اختصاص دهد.
وی تصریح کرد: مشتریان اصلی این محصول شرکت های توزیع برق، آب و گاز، بخش صنعتی و معدنی، شهرهای هوشمند و همچنین کشاورزی در سطح وسیع هستند. با استفاده از این محصول می توانند مصرف آب را بهبود بخشیده و بهره وری محصولات کشاورزی را افزایش دهند. صنایع مختلف نیز می توانند از این فناوری برای مدیریت مصرف انرژی و آب در واحدهای تولیدی خود استفاده کنند.
مدیرعامل این شرکت گفت: همچنین محصولات ما در حوزه این فناوری و اکثر گره های خارجی از نظر قیمت نهایی در وضعیت بهتری نسبت به محصولات مشابه خارجی قرار دارند و این امر امکان صادرات به کشورهای همسایه را فراهم می کند.