معاون اول رئیس جمهور در دیدار با مدیران صنعت پالایش و پخش کشور گفت: با اصلاحات ساختاری در حوزه پالایش نفت نه تنها از واردات رها می شویم، بلکه می توانیم صادرات نیز داشته باشیم.
به گزارش خبرگزاری سیدواسیما؛ معاون اول رئیسجمهور در نشست «گزارش عملکرد و برنامههای راهبردی توسعه صنعت پالایش و پخش در کشور» که با حضور برخی مدیران دولتی در این حوزه و مسئولان 10 پالایشگاه بزرگ کشور برگزار شد. وی با قدردانی از زحمات مدیران و کارگران فعال در این حوزه، آن را کار بزرگی توصیف کرد و گفت: صنعت نفت موتور محرکه ماست و در کنار صنایع اولیه آن مانند پالایشگاه ها، راهبردی است. صنایع کشور ما.»
مهندس عارف پس از شنیدن راهکارهای مدیران ارشد صنعت پالایش نفت کشور برای ارتقای بیشتر این صنعت و رفع نواقص گفت: در شرایط کنونی نسبت به توسعه پالایشگاه ها و یا ایجاد پالایشگاه های جدید اولویت توسعه پالایشگاه ها و تکمیل نیمی از آنهاست. -پروژه های انجام شده وی در ادامه خطاب به مدیران پالایشگاه های نفت کشور گفت: شما شیوخ صنعت پالایش نفت کشور باید با انگیزه قدم بردارید و از تکنیک های پیشرفته و توانمندی ها و استعداد جوانان مستعد ایرانی استفاده کنید.
آقای عارف با بیان اینکه در گذشته دانش آموزان دبیرستانی معمولا یکی از سه اولویت اول را برای ادامه تحصیل در دانشگاه صنعت نفت داشتند، بیان کرد.
وی در این جلسه که با حضور برخی از مدیران صنایع پالایش و پخش دولتی و 10 نفر از مدیران عامل پالایشگاه های اصلی کشور برگزار شد، گفت: دولت نهایت همکاری را برای رفع مشکلات گمرکی برای نوسازی و نوسازی پالایشگاه ها انجام خواهد داد. اما در مورد مسائل زیست محیطی و مجوزهای مربوطه باید به گونه ای عمل کنید که آسیبی به محیط زیست وارد نشود.
آقای عارف در ادامه بر لزوم اولویت دادن به طرح های نیمه تمام و توسعه ای در توسعه ظرفیت پالایشگاه ها تاکید کرد و گفت: افزایش بهره وری که در قانون رشد را در نظر گرفته است با استفاده از فناوری های روز از 8 واحد به میزان 2.8 درصد افزایش دهید. . فنآوریها و فنآوریهای پیشرفته قابل انجام هستند و این جایی است که باید بروید.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه برخی اولویت ها در این صنعت به درستی شناخته نشده است، گفت: چند دهه پیش گوگرد زدایی در پالایشگاه ها با هزینه یک میلیارد دلاری انجام می شد. اما برخی مقاومت ها در برابر این کار اکنون باعث شده تا چندین برابر برای این کار هزینه کنیم.
آقای عارف با اشاره به بحران انرژی کشور گفت: این بحران ضربه سختی به صنعت وارد کرده است، در حالی که صنعت و سایر حوزه ها مانند یک زنجیر به یکدیگر پیوند خورده اند، تاثیر روی یک حلقه به حلقه های دیگر نیز سرایت می کند. “.
معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر لزوم اصلاحات ساختاری در حوزه پالایش نفت، گفت: در این صورت نه تنها از واردات بی نیاز می شویم، بلکه می توانیم صادرات نیز داشته باشیم. مهندس عارف در پایان بر اهمیت کاربری اراضی تاکید کرد و گفت: توسعه پالایشگاه ها باید مبتنی بر کاربری باشد و برنامه هفتم نیز وابسته به کاربری است.