رئیس جمهور گفت: وقتی تکلیف دقیق دستگاه ها و کیفیت اجرای آنها مشخص شود، هم افزایی بین کل دستگاه های اجرایی ایجاد می شود و اهداف با سرعت بیشتر، کیفیت بالاتر و هزینه کمتر محقق می شود.
برای گزارش دادن تیلا به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، مسعود پزشکیان رئیس جمهور پیش از ظهر امروز (یکشنبه) به منظور بررسی پیشنهادات سازمان برنامه و بودجه و مرکز پژوهش های شورای اسلامی در خصوص تعریف دقیق وظایف و وظایف اجرایی، تشکیل جلسه داد. استانداری ها و سایر دستگاه های اجرایی بر اساس سند چشم انداز، سیاست های کلی و قانون برنامه توسعه تشکیل شد و ایشان نکاتی را برای اصلاح و تعیین تکالیف، مسئولیت ها و کیفیت پاسخگویی وزارتخانه ها و بخش های استانداری مطرح کردند. بدنه ها برای عملکرد دقیق ترشان.
رئیس جمهور گفت: ابتدا سازمان برنامه و بودجه با تشکیل تیم های کاری تخصصی، تبیین موضوع و هدف هر بند و بند سیاست های کلی، باید اساساً تشخیص دهد که آیا این بند یا ماده با توجه به اختیارات و اختیارات قابل اجرا است یا خیر. شرایط داخلی و خارجی کشور انجام می دهد و اگر بخشی از دستگاه مسئول اجرای آن باشد.
با اشاره به اینکه در هر بند و ماده برنامه باید هدف مورد نظر در نظر گرفته شود و اولویت بندی قسمت هایی از مواد قابل اجرا انجام شود، افزود: هر بخشی از اسناد و سیاست ها که قابل اجرا نیست. بر این اساس و باید از ابتدای کار با دلایل منطقی و مستند ارائه شود و البته با اضافه شدن تجربیات مشابه در دنیا به شورای اسلامی و سایر ادارات مربوطه اعلام شود. این بخش ها قابل اجرا نیستند یا باید اصلاح یا کنار گذاشته شوند.
رئیسجمهور تصریح کرد: بخشهایی از وظایف که بهعنوان امکانپذیر و دست یافتنی شناخته میشوند باید دارای نقشه راه دقیق از جمله موضوع، ساختار و سازماندهی مورد نیاز، شرح واضح موضوع، تعیین اولویتها و نحوه اجرای عملی آن باشند. از نظر مالی اولاً توانمندی های مدیر فعلی دستگاه متولی اجرای آن قابل سنجش است و ثانیاً در صورت انتصاب مدیر جدید یا به کارگیری نیروی انسانی مورد نیاز موضوع باید روشن باشد. چه توانایی هایی باید داشته باشند. همچنین در این نقشه هزینه ای که برای هر کار باید انجام شود مشخص می شود تا در صورت تخلف، مسئول یا مسئولان مربوطه پاسخگو باشند.
وی افزود: متأسفانه امروزه تکالیف و مسئولیت های دقیق هیچ دستگاه و مدیری مشخص نیست و به همین دلیل هرکس آنچه را که صلاح می داند انجام می دهد که منجر به اتلاف وقت و منابع سیستم می شود، اما زمانی که وظایف کلی و جزئی دستگاه های خاص انجام می شود. و کیفیت اجرای آنها به گونه ای است که باید بدانیم که هم افزایی و هماهنگی بین کل دستگاه های اجرایی کشور ایجاد شده است و اهداف با سرعت بیشتر و کیفیت بالاتر و با هزینه کمتر محقق می شود و از وظایف و مسئولیت ها و در صورت روشن بودن امور نیز ارزیابی عملکرد مدیران و پاسخگویی آنها دقیقتر خواهد بود.
رئیس جمهور با بیان اینکه زمان اجرای اصلاح رفتار سازمانی را شب قدر در محیط کار می دانیم، خاطرنشان کرد: باید از این فرصت استفاده کرد و عادات دستگاه های اجرایی کشور را در مسیر اصلاح قرار داد.
iribnews به نقل از تیلا