اخبار اخبار عمومی

تاثیر تغییرات اقلیمی بر تنش های آبی

تبلیغات بنری


میزان بارندگی در بازه زمانی سال آبی (ابتدای مهر ماه هر سال و پایان شهریور ماه سال بعد) یکی از معیارهای مهم در سنجش شرایط آب و خشکسالی در هر کشور و استانی است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سال آبی جدید در حالی آغاز شده است که وضعیت بارندگی در 9 روز ابتدایی سال جهیزیه خوب به نظر می رسد، اما بسیاری از استانداری های کشور بارندگی نداشته اند و کمتر از حد معمول خواهند بود. و باقیمانده بارندگی از پاییز و زمستان گذشته به صفر رسیده است، به این معنی که در پاییز امسال کمتر از حد نرمال و کمتر از میانگین بلندمدت بارندگی در کشور پیش بینی می شود.

تاثیر تغییر اقلیم بر تنش آبی

بر اساس آمار مرکز ملی مدیریت بحران اقلیمی و خشکسالی سازمان هواشناسی کشور، بیشترین کسری بارندگی نسبت به شرایط عادی مربوط به استان های سمنان با 31 درصد، قزوین با 26.3 درصد است. و تهران با نرخ 24.9 درصد. میزان بارندگی در استان های بوشهر، چهارمحال و بختیاری نسبت به سال گذشته کمتر بوده است.
عهد تزوی رئیس مرکز ملی مدیریت بحران اقلیمی و خشکسالی سازمان هواشناسی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما گفت: کمبود بارندگی و دمای بالای پاییزی منابع آبی مانند رودخانه ها، سدها، یخبندان را تحت تاثیر قرار می دهد. در ارتفاعات و آب های زیرزمینی برداشت و مصرف منابع آب در چهار دهه گذشته بسیار بالاتر از سطح حفظ ثبات زمین بوده است.
وی با بیان اینکه امسال به طور متوسط ​​232 میلی متر بارندگی داشته ایم که تقریبا معادل میانگین بلندمدت و نرمال بارندگی است (میانگین 30 سال گذشته را بارش نرمال می گویند)، افزود: کم بارشی این را پیش بینی می کند. سقوط در بسیاری از … از مناطق کشور، به ویژه در مناطقی که از کمبود رنج می برند، که منابع آبی موجود را به چالش می کشد. این چالش در استان های تهران، قزوین، خراسان رضوی و سمنان بیشتر است که به دلیل انتظار کاهش بارندگی در پاییز امسال شاهد بارش یک پنجم کمتر از حد معمول هستیم.

آقای تعزیفی با بیان اینکه افزایش دما باعث تبخیر بیشتر آب های سطحی می شود، گفت: میانگین دمای کشور در اسفند ماه حدود 3 درجه گرمتر از حد معمول بوده و این امر باعث افزایش 20 درصدی تبخیر شده و در ایالت های فلات مرکزی مانند اصفهان، مرکزی، قم و تهران و این نیروی تبخیر افزایش خواهد یافت.
اینها اثرات تغییر اقلیم است و بر همین اساس برای اولین بار موضوع تغییر اقلیم در برنامه هفتم توسعه کشور مطرح شد و بر کاهش اثرات آن تاکید شد.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست همچنین گفت: کاهش اثرات تغییرات اقلیمی باید یکی از اولویت های اصلی کشور باشد، بنابراین ایران نسبت به جهان گرمتر شده است و به دلیل این گرم شدن، بارندگی ما کاهش یافته است. تبخیر افزایش یافته است.
صدیقه ترابی افزود: برای کاهش چالش ها و اثرات ناشی از تغییرات اقلیمی باید با سازمان های بین المللی همکاری کنیم که یکی از آنها اجرای برنامه حفاظت از لایه اوزون است که ایران در این زمینه پیشرفت خوبی داشته است.

تاثیر تغییر اقلیم بر تنش آبی

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: سازمان حفاظت محیط زیست عضوی از نهادهای دولتی است و به تنهایی قادر به اجرای برنامه های کاهش اثرات تغییرات اقلیمی نیست و باید از مردم بخواهیم در اقدامات خود همکاری کنند . گاهی اوقات، کارهای کوچک می توانند تأثیرات بزرگی داشته باشند، بنابراین وقتی کارها به صورت گروهی انجام شود، قطعاً مؤثرتر و پایدارتر خواهند بود.
الترابی افزود: هماهنگی و اجرای دقیق مفاد مربوط به تغییر اقلیم در برنامه هفتم می تواند از اثرات مخرب این پدیده بکاهد.

تبلیغات بنری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *