برای گزارش دادن تیلاتعداد زیادی از آمریکایی ها نیز بر این باورند که بسیاری از تصاویر یا ویدیوهای سیاسی یا مربوط به انتخابات که در شبکه های اجتماعی می بینند توسط هوش مصنوعی تولید شده است.
این نظرسنجی آنلاین که از 12 تا 14 ژوئن (23 تا 27 ژوئن) از 1000 بزرگسال آمریکایی انجام شد، از پاسخ دهندگان خواسته شد تا اعتبار اطلاعات انتخاباتی در مورد مسائل سیاسی و نامزدها در رسانه های اجتماعی و قابل اعتماد بودن پلتفرم ها را در نظر بگیرند.
بیش از نیمی از پاسخ دهندگان به نظرسنجی، اطلاعات مربوط به مسائل سیاسی و نامزدها در فضای مجازی را غیر قابل اعتماد می دانند.
بر اساس این نظرسنجی، جمهوری خواهان به اطلاعات مربوط به انتخابات اعتماد بیشتری ندارند و 27 درصد از مردم را تشکیل می دهند که آن را «اصلاً غیر قابل اعتماد» می دانند. 10 درصد بیشتر دموکرات ها به طور کلی به آنچه در رسانه های اجتماعی می بینند اعتماد ندارند.
فقط 39 درصد از پاسخ دهندگان تا حدودی به اطلاعات انتخاباتی که در شبکه های اجتماعی پیدا می کنند اعتماد دارند.
دموکراتها بیشتر از همتایان جمهوریخواه خود میگویند که این اطلاعات را «نسبتاً قابل اعتماد» میدانند.
تنها 6 درصد از شرکت کنندگان دریافتند که اطلاعات مربوط به انتخابات منتشر شده در رسانه های اجتماعی “بسیار قابل اعتماد” است.
در این زمینه، مردان به محتوای سیاسی که در شبکه های اجتماعی می بینند سه برابر زنان اعتماد دارند.
یک سوم از پاسخ دهندگان با سطح بالایی از اعتماد به اطلاعات مربوط به انتخابات آنلاین گفتند که رسانه های اجتماعی به آنها کمک می کند منابع خبری موثق را پیدا کنند. با این حال، 40 درصد گفتند که از رسانه های اجتماعی برای یافتن منابع خبری موثق استفاده می کنند، اما اطلاعات انتخابات خود را از جاهای دیگر دریافت می کنند.
شرکت کنندگان بر این باورند که محتوای تولید شده توسط هوش مصنوعی در مورد انتخابات سال 2024 را در صفحات خود می بینند.
تقریباً نیمی از پاسخ دهندگان در نظرسنجی معتقدند محتوای بصری تولید شده توسط هوش مصنوعی را در مورد انتخابات 2024 ایالات متحده تماشا کرده اند و نزدیک به یک چهارم می گویند که مرتباً با چنین محتوایی روبرو می شوند.
با توجه به اینکه هنوز شواهد قوی مبنی بر گسترش واقعی محتوای انتخاباتی در شبکه های اجتماعی وجود ندارد، مشخص نیست پاسخ دهندگان نظرسنجی چقدر از مواجهه با محتوای تولید شده توسط هوش مصنوعی قدردانی می کنند.
در حال حاضر، هیچ شبکه اجتماعی بزرگی ابزاری را پیاده سازی نکرده است که بتواند محتوای تولید شده توسط هوش مصنوعی را به طور قابل اعتماد در پلتفرم خود شناسایی کند.
متا اخیراً اعلام کرده است که تمام تصاویر تولید شده توسط هوش مصنوعی را که توسط پلتفرمهای این شرکت یا برچسبهای قابل شناسایی در فیسبوک، اینستاگرام و توییتر تولید میشوند، قبل از انتخابات از حالت طبقهبندی خارج میکند.
به گفته یونکانگ یانگ، استادیار دانشگاه A&M تگزاس، بخشی از این مشکل را می توان به مشکل روزافزون محققان در دسترسی به داده های شبکه های اجتماعی نسبت داد.
یانگ یکی از اعضای مطالعهای است که میزان انتشار اطلاعات نادرست بصری در فیسبوک را در چرخه انتخابات 2020 اندازهگیری کرد.
او به Tech Policy گفت که ایلان ماسک دسترسی به داده های شبکه اجتماعی X (توئیتر سابق) را برای اکثر محققان گران کرده است.
یانگ افزود: توانایی پاسخگویی به سوالاتی مانند رواج محتوای تولید شده توسط هوش مصنوعی در رسانه های اجتماعی نیازمند شرکت های صاحب این رسانه ها است تا داده ها را به راحتی در اختیار محققان قرار دهند.
کارشناسان و حتی مردم در تلاش هستند تا تفاوت محتوای واقعی و جعلی را در فضای مجازی دریابند.
یانگ میگوید: «یکی از راههای متمایز کردن محتوای بصری تولید شده توسط هوش مصنوعی، منطقی کردن است.
به عنوان مثال، او توضیح داد که اکثر آمریکایی ها می دانند که عکس مارلون براندو جوان، که در سال 2004 درگذشت، در کنار جو بایدن در یک رویداد انتخاباتی غیرقابل قبول است.
یانگ افزود: فراتر از آن، تشخیص تصویر واقعی و تصویر تولید شده توسط هوش مصنوعی برای یک کاربر عادی فضای مجازی بسیار دشوار است که واقعاً من را نگران می کند.
نتیجه نظرسنجی می تواند مشکل ایجاد کند، حتی اگر انتشار محتوای تولید شده توسط هوش مصنوعی کمتر از آن چیزی باشد که مردم فکر می کنند.
کالین جکسون، استادیار دپارتمان علوم سیاسی دانشگاه پردو، میگوید: «اگر مردم فکر میکنند محتوای تولید شده با هوش مصنوعی زیادی میبینند، ممکن است نسبت به محتوای واقعی شک داشته باشند.
این ایده پشت مفهوم “سودهای کاذب” است. اصطلاحی که توسط دو محقق حقوقی ابداع شده است تا نشان دهد که گسترش دیپ فیک ادعاهای نادرست آنها را باورپذیرتر می کند.
همکار او دانیل استوارت، استادیار علوم فناوری در دانشگاه پردو، میگوید سواد دیجیتال، مانند سواد رسانهای، یک استراتژی کلیدی برای کاهش اطلاعات نادرست و نادرست است.
اما تحقیقات نشان میدهد افرادی که آگاهی بالاتری از مقوله دیپفیک دارند، کمتر در معرض ادعاها و اطلاعات نادرست هستند.
این دو محقق به تهیه گزارشی درباره نحوه استفاده سیاستمداران از اطلاعات نادرست و اخبار جعلی برای فرار از پاسخگویی کمک کردند.
* به نظر می رسد پاسخ دهندگان نسبت به ابزارها و اطلاعات بررسی واقعیت پلتفرم ها شک دارند
بسیاری از پلتفرمهای رسانههای اجتماعی ابزارها یا ویژگیهایی را در اختیار کاربران قرار میدهند تا صحت اطلاعاتی را که در فیدهایشان ظاهر میشود تأیید کنند.
با این حال، بیش از نیمی از پاسخ دهندگان نظرسنجی گزارش دادند که از این ابزارها برای به دست آوردن اطلاعات مربوط به انتخابات 2024 استفاده نمی کنند.
علاوه بر این، یک چهارم از پاسخ دهندگان گزارش دادند که نمی دانستند کدام پلتفرم این ابزارها را دارد یا چگونه به آنها دسترسی داشته باشند. حدود یک سوم به دلیل بی اعتمادی از ویژگی های حقیقت سنجی پلتفرم ها استفاده نکردند.
هنگامی که در مورد استفاده از رسانه های اجتماعی مورد بررسی قرار گرفت، فیس بوک و یوتیوب بیشترین استفاده را در میان شرکت کنندگان داشتند. 75 درصد و 59 درصد از کل شرکت کنندگان گفتند که اخیراً از این دو شبکه اجتماعی بازدید کرده اند.
تقریباً نیمی از پاسخ دهندگان در نظرسنجی گفتند اخیراً از اینستاگرام استفاده کرده اند، در حالی که فقط یک سوم به تازگی به X (توئیتر سابق) دسترسی داشته اند.
به نظر می رسد در چرخه انتخاباتی کنونی، در مقایسه با سال 2020، زنان در سکوها کمتر از مردان درگیر مسائل سیاسی هستند.
حدود یک سوم از پاسخ دهندگان به نظرسنجی به همان اندازه که در چرخه انتخابات گذشته درگیر بحث های سیاسی آنلاین بودند.
یک سوم دیگر به طور کامل شرکت آنلاین را متوقف کردند و در میان کسانی که فعالیت سیاسی آنلاین خود را افزایش دادند، احتمال شرکت در نظرسنجی مردان دو برابر زنان بود.