تحقیقات محققان کشور نشان می دهد که استفاده از فناوری نانوحباب در صنایع به ویژه ماهیگیری و آبزی پروری یکی از زمینه هایی است که پتانسیل بسیار بالایی در تولید سالانه محصولات آبزی دارد.
برای اطلاع رسانی خبرگزاری صدا و سیما فناوری نانو حباب کاربردهای گسترده ای در صنایع به ویژه ماهیگیری و آبزی پروری دارد. بررسی های انجام شده نشان می دهد که با توجه به پتانسیل این فناوری می توان تولید سالانه محصولات آبی را با کمک فناوری نانوحباب دو برابر کرد.
در حال حاضر تجهیزات مربوط به فناوری نانو حباب در داخل کشور تولید می شود و این تجهیزات در بخش های مختلفی از جمله تصفیه آب، کشاورزی و ماهیگیری مورد استفاده قرار می گیرد.
استفاده از فناوری نانو حباب در برخی شهرها و روستاها به بهبود کیفیت آب در کشور کمک کرده است.
فناوری نانو حباب در بسیاری از گلخانهها در سراسر ایران مورد استفاده قرار میگیرد و این فناوری در بخش گلخانهها به خوبی جا افتاده است، بنابراین هر سال بر تعداد گلخانههای مجهز به فناوری نانوحبابها افزوده میشود.
یکی از زمینه هایی که پتانسیل بسیار بالایی برای استفاده از فناوری نانو حباب دارد، صنعت آبزی پروری است.
فناوری نانو حباب می تواند مزایایی مانند ایجاد شرایط پراکسیژن در استخرها، توزیع ایده آل و یکنواخت اکسیژن و بهبود کیفیت آب به همراه داشته باشد.
کاهش تلفات و افزایش قابل توجه تولید از دیگر مزایای استفاده از دستگاه های نانوحباب در آبزی پروری است.
تولید سالانه آبزیان در 25 هزار مزرعه پرورش ماهی جمهوری حدود 500 هزار تن است که در صورت مجهز شدن تمامی این مزارع به سیستم نانوحباب و با احتساب افزایش 100 درصدی تراکم محصول، این تولید به یک میلیون تن خواهد رسید.
تحقیقات نشان می دهد که اگر از روش افزایش دو برابری آب استفاده کنیم، به 167 هزار صوم اعتبار نیاز داریم. این در حالی است که با کمک فناوری نانوحباب می توان با 20 درصد این هزینه ها (32 هزار میلیارد تومان) به همین نتیجه رسید.
همچنین اگر قیمت هر کیلوگرم فرآورده آبی صادراتی را 3 دلار در نظر بگیریم، افزایش محصولات تولیدی با این فناوری 1.5 میلیارد دلار (حدود 90 هزار تومان) برای کشور به ارمغان می آورد.