اخبار اخبار عمومی

بلوک هبلکس و انواع بلوک ساختمانی

بلوک هبلکس چیست؟

بلوک هبلکس که به آن بلوک AAC (Autoclaved Aerated Concrete) نیز گفته می‌شود، نوعی مصالح ساختمانی سبک و عایق است که با فرآیند اتوکلاو تولید می‌شود. این بلوک‌ها به دلیل وزن کم، عایق حرارتی و صوتی خوب، و مقاومت در برابر آتش، به عنوان گزینه‌ای محبوب برای ساخت و سازهای داخلی و خارجی شناخته می‌شوند. همچنین، نصب آسان و قابلیت برش به اشکال مختلف از دیگر مزایای بلوک‌های هبلکس است. بلوک هبلکس یا سیپورکس نیاز به وال پست و میلگردبستر ندارند و این یکی از مهمترین مزیت های این بلوک به شمار می رود.برای اطلاعات بیشتر به طور کلی به انواع بلوک ساختمانی و انواع آن اشاره می کنیم.

بلوک ساختمانی چیست؟

بلوک ساختمان یکی از مصالح پرکاربرد در فرآیند ساختمان سازی است و در سال‌های اخیر بیشتر ساخت و سازها به وسیله این مصالح صورت می‌پذیرد. معمولا به اجسامی منسجم و یکپارچه که در یک واحد حجم به صورت منظم وجود دارند، بلوک گفته می‌شود. این بلوک‌ها را به منظور اجرای دیوار چینی‌ها، ساخت سقف و دیگر موارد، مورد استفاده قرار می‌دهند. علاوه براین، در ابعاد، سایز و وزن‌های متفاوتی نیز ساخته می‌شوند تا کاربران با توجه به نیاز خود آن‌ها را به صورت پیش ساخته تهیه نمایند. اگر تمایل دارید در مورد این محصول اطلاعات بیشتری داشته باشید، ما را همراهی کنید.

 بلوک‌های ساختمانی چه کاربردی دارند؟

معمولا بلوک‌ها را بر اساس کارایی آن‌ها به کارگیری می‌کنند. به طور مثال، بعضی از آن‌ها با نام بلوک عایق شناخته شده هستند. به طبع اینگونه مصالح برای مکان‌هایی استفاده می‌شود که قابلیت عایق بودن، جزو ملاک‌های مهم ساختمان به حساب می‌آید. بنابراین، کاربرد بلوک‌های ساختمانی متفاوت بوده و هر کدام از آن‌ها با توجه به ویژگی‌هایشان می‌توانند کاربردهای زیر را داشته باشند:

  1. بعضی از آن‌ها برای تیغه‌کشی و‌ دیوار چینی باغ‌ها و محوطه‌ها مناسب هستند.
  2. معمولا از نمونه‌های سبک برای سقف‌های تیرچه و بلوک استفاده می‌شود.
  3. استفاده در دیوارهای پارکینگ‌ها
  4. ساخت جدول‌های داخل خیابان
  5. ساخت کانال‌ آب
  6. برای نمای ساختمان‌ها یا به صورت تزئینی

انواع بلوک ساختمانی

بلوک‌های ساختمانی انواع مختلفی دارند و به سه دسته سقفی، محوطه‌سازی و دیواری تقسیم می‌شوند.‌ این دسته‌ها نیز هر کدام به انواع مختلف دیگری تقسیم شده و دارای ویژگی‌های متفاوتی هستند. از این رو، در جدول زیر به معرفی بهترین بلوک‌های ساختمانی پرداخته ‌ایم تا اطلاعات شما در این زمینه افزایش یابد.

 بلوک سیمانی

در مناطقی از کشور دسترسی به سبکدانه‌ها کمتر است. به همین دلیل از بلوک سیمانی استفاده می‌گردد.‌ این نمونه از ترکیب سیمان، آب و ماسه تولید می‌شود. این بلوک‌ها وزن سنگینی دارند و برای مکان‌هایی که وزن بلوک‌ها چندان ملاک نیست مورد استفاده است. از این نمونه بیشتر برای دیوارکشی‌های باغ‌ها، زیرزمین‌ها و در کل هر فضایی که با زمین ارتباط مستقیم داشته باشد،  کاربرد دارند. به دلیل وزن بالا، مقاومت بسیار بالاتری نیز دارند. همچنین نصب سریعی دارا هستند.‌

بلوک‌ پلی استایرن

کارایی این بلوک‌ها بیشتر برای ساخت سقف تیرچه و بلوک بوده و نقش سازه‌ای در سقف ایجاد نمی‌کنند. این بلوک‌ها در نقش قالب عمل کرده و بعد از بتن‌ریزی و خشک شدن بتن‌ها، آن‌ها را جمع آوری می‌کنند.

بلوک‌ پوکه‌ای سقفی

این نمونه از پوکه معدنی، سیمان و آب تشکیل شده است و در نقش سازه‌ای استفاده نمی‌شود و به عنوان قالب برای بتن ریزی کاربرد دارد.‌

بلوک سبک AAC

از جدیدترین نسل بلوک‌های سیمانی، بلوک سبک AAC است. از مواد مختلفی مانند سیلیس، آهک و پودر آلومینیوم به همراه سیمان و آب تشکیل می‌شود. روش ساخت این بلوک با بلوک‌های پوکه‌ای شباهت بسیاری دارند. از این نمونه بتن بیشتر برای ساخت بلوک‌ها، آجرهای مسطح و تیرهای بتنی، همچنین پله‌ها و دیوارهای بتنی استفاده می‌گردد.

 بلوک‌ سفالی سقفی

مواد اصلی تشکیل دهنده این بلوک‌ها خاک رس و آب است. بلوک سفالی سقفی تو‌خالی بوده و برای پر کردن فضاهای خالی بین تیرچه‌ها کاربرد دارد. از طرفی، غیر باربر هستند و سبب کاهش مصرف بتن در اجرای سقف می‌شوند.

بلوک پوکه‌ای صنعتی

پوکه صنعتی که با نام دیگر لیکا شناخته شده است از مواد اصلی با نام پوکه صنعتی و خاک رس تولید می‌شود و از وزن پایینی بهره‌مند است. این نمونه بر خلاف پوکه معدنی در کارخانه تولید شده و نام آن برگرفته از اسم کارخانه سازنده است. ساخت این نمونه نیز به روش‌های مختلفی مانند سنتی، مدرن و قالبی صورت می‌پذیرد.

 بلوک پوکه‌ای معدنی

بلوک پوکه معدنی به صورت طبیعی تولید شده و حاصل سرد شدن گدازه‌های آتشفشانی می‌باشد. در ساخت آن‌ها نیز از آب، سیمان و پوکه معدنی استفاده می‌گردد. از این نمونه برای دیوارهای تیغه‌‌ای و حاشیه‌ای استفاده می‌گردد و وزن کمی دارند.

 بلوک‌ والکریت

بلوک والکریت، نمونه‌ای دیگر از بلوک‌های سیمانی است که ترکیبی از سبکدانه‌ها، ماسه، سیمان و فوم پلی استایرن است. اما، تنها عیب این نمونه‌ها هزینه بالای اجرای آن‌ها است.

روش تشخیص بهترین بلوک‌ها

با توجه به اینکه انواع و اقسام بلوک‌های ساختمانی در این سال‌ها ساخته شده است، شاید افراد به راحتی نتوانند یک بلوک مناسب را  تشخیص دهند. معمولا به دلیل ساختار و ماهیت متفاوت هر کدام از بلوک‌ها، کاربردهای مختلفی نیز دارا می‌باشند. بنابراین، انتخاب بهترین نمونه برای ساخت و ساز در نگاه اول شاید کمی سخت به نظر بیاید. اما بهترین و مناسب‌ترین بلوک‌ها برای ساختمان سازی بلوک‌ aac است. در کشور ایران این بلوک‌ها با نام‌های مختلفی مانند سیپورکس و هبلکس، پرین، کیبکس و… عرضه می‌شوند و دارای مزایای بسیاری هستند. مناسب ترین بلوک برای باغ و دیوارچینی آن، بلوک سیمانی است. با مراجعه به سایت سیپورکس siporex.ir می توانید مقایسه بلوک سبک با بلوک سیمانی را مطالعه کنید و پی به مزایای منحصربه فرد بلوک سبک ببرید و بدانید چقدر از نظر هزینه به صرفه تر است. اگر قصد دارید برای ساختمان سازی خود یک نمونه محبوب و کارآمد را انتخاب کنید، فقط کافیست در مورد ویژگی‌های هرکدام تحقیق نمایید و با توجه به نیاز خود یکی از آن‌ها را تهیه کنید.

سخن پایانی

بلوک‌های ساختمانی جزو مصالحی هستند که بدون استفاده از آن‌ها نمی‌توان اتمام ساختمان سازی را اعلام نمود. اصلا، بدون آن‌ها نمی‌توان برای ساخت و ساز اقدام کرد. پس، از با‌اهمیت‌ترین مصالح شناخته شده‌اند و کاربردهای فراوان دارند. از طرفی، در انواع مختلف وجود دارند و مناسب تمام پروژه‌ها هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *