اخبار اخبار سیاسی

بریکس از ظرفیت خود برای توقف جنگ در غزه و لبنان استفاده کند

تبلیغات بنری


پزشکیان در شانزدهمین اجلاس بریکس:

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه برجام باید از توان خود برای توقف جنگ غزه و لبنان استفاده کند، گفت: ادامه این وضعیت در غزه، جهان را در معرض خطر گسترش ناامنی و جنگ قرار می دهد.

گروه بریکس باید از توانایی خود برای توقف جنگ در غزه و لبنان استفاده کند

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مسعود مزکیان در اولین نشست سران بریکس با ترکیب گسترده (بزرگترین بریکس) گفت: نهادهای بریکس مانند بانک توسعه جدید و صندوق پس انداز با حضور اعضای جدید، باید در تامین مالی پروژه های کشورهای عضو و برخورد با… النترازی مسئولیت بیشتری را بر عهده بگیرد و تصریح کرد: هر کشور عضو بریکس باید به پیشرفت و توسعه سایر اعضا به عنوان رقابت سالم و همکاری متقابل نگاه کند. توسط اعضا باید به عنوان یک اصل محوری مورد تاکید قرار گیرد. برجام نباید فقط یک باشگاه بحث و گفتگو باشد.

رئیس جمهور همچنین با بیان اینکه شکوفایی و توسعه اقتصادی همه جانبه و جهانی تنها در سایه صلح و امنیت برای همه محقق می شود، گفت: آنچه امروز در فلسطین و لبنان شاهد آن هستیم تعمیق پایه های جنگ و خشونت است. آنها با نادیده گرفتن حقوق اولیه مردم فقط حق حاکمیت بر سرزمین اجدادی خود را می خواهند. ادامه این وضعیت بدون شک جهان را در معرض خطر گسترش ناامنی و جنگ قرار خواهد داد و از این رو از تمامی اعضای محترم گروه ارزشمند و تاثیرگذار بریکس می خواهم که از همه توان جمعی و فردی خود برای توقف جنگ غزه و توقف جنگ غزه استفاده کنند. جنگ در غزه لبنان، مراقبت از پناهندگان و کاهش تنش در منطقه.

متن کامل صحبت های این دکتر را در زیر می بینید:

بسم الله الرحمن الرحیم ترین

جناب آقای ولادیمیر پوتین رئیس جمهور فدراسیون روسیه

سران محترم کشورهای عضو بریکس

جناب عالی

خانم ها و آقایان

امروز، در حالی که اولین نشست گروه جدید بریکس یا گروه بزرگتر بریکس را برگزار می کنیم، بسیاری از امیدها برای ایجاد جهانی عادلانه تر، امن تر و شکوفاتر پس از جنگ سرد هنوز برآورده نشده است و میل به هژمونی و یکجانبه گرایی یک امر است. آسیب مهلک بر پایه های صلح و تهدید همکاری جهانی است.

در بیش از سه دهه ای که از فروپاشی نظام دوقطبی می گذرد، روشن شده است که از دیدگاه قدرت های غربی، صلح، دموکراسی، رفاه و توسعه تنها در مسیری که توسط آن تعریف و تعریف شده است، محقق می شود. آنها را نتیجه این نگاه انحصاری افزایش خشونت، جنگ و تروریسم از یک سو و استفاده بی سابقه از تحریم های اقتصادی و سیاسی از سوی دیگر بود.

بر اساس آمارهای موجود، تنها در دو سال گذشته، آمریکا بیش از سه برابر بیشتر از یک دهه پیش تحریم هایی را علیه سایر کشورها اعمال کرده است. در سوی دیگر یکجانبه گرایی غرب، جنگ های مختلفی رخ داد که سخت ترین و دردناک ترین آنها در حال حاضر در فلسطین اشغالی و لبنان در جریان است.

تشکیل، تداوم و گسترش برجام در پانزده سال گذشته فرصتی برای کشورها و جامعه جهانی بوده است تا سرنوشت خود را به خواسته ها و خواسته های قدرت های غربی گره نزنند و زمینه را برای مشارکت گسترده همه قدرت های نوظهور در این گروه فراهم کنند. . حاکمیت اقتصاد جهانی.

تلاش هایی که تاکنون برای کاهش سلطه دلار در اقتصاد جهانی انجام شده است باید با راهکارهای عملیاتی از جمله ایجاد سبد ارزی بریکس یا مکانیزم تسویه جدید مستقل از دلار تقویت و اجرا شود. کشورهای مستقل دیگر نمی توانند بهای سیاست های مالی نادرست یا ناکارآمدی ایالات متحده در مبارزه با فساد سیستماتیک در بخش مالی خود را بپردازند.

امروزه جهان با مشکلات زیادی در زمینه امنیت غذایی، تغییرات آب و هوایی، بحران بدهی، شکاف شمال و جنوب و بسیاری مشکلات دیگر مواجه است. حل این مشکلات که کشورهای در حال توسعه و جنوب جهانی را بیش از هر جای دیگری در معرض استرس و آسیب قرار داده است، باید با مشارکت فعال این کشورها همراه باشد. هدف گروه بریکس بازتاب صداهای ناشنیده در جامعه جهانی به شیوه ای جدی تر و موثرتر و پیگیری مکانیسم گفتگوی بریکس با سایر کشورها است.

ما به آرمان های بریکس برای اصلاح حکمرانی جهانی و چندجانبه گرایی، ترویج صلح، امنیت و رشد اقتصادی فراگیر، ایجاد شفافیت و تقویت دموکراسی در نهادهای مالی جهانی اعتقاد داریم. جمهوری اسلامی ایران نیز به نوبه خود تلاش های بی وقفه ای انجام خواهد داد تا گروه بریکس به دور از سیاست زدگی و مناقشات ژئوپلیتیکی بتواند وظیفه اصلاح ساختار مدیریت اقتصادی در جهان و ایجاد فرصت های جایگزین برای توسعه و شکوفایی را با موفقیت اجرا کند. از کشورهای جنوب .

موسسات بریکس مانند بانک توسعه جدید و صندوق تامین، با اعضای جدید، باید مسئولیت بیشتری در تامین مالی پروژه های کشورهای عضو و برخورد با عدم تعادل پرداخت ها بر عهده بگیرند. هر کشور عضو بریکس باید پیشرفت و توسعه سایر اعضا را از آن خود بداند و رقابت سالم و همکاری متقابل توسط اعضا به عنوان یک اصل اساسی مورد تاکید قرار گیرد.

بریکس نباید فقط یک باشگاه چت باشد. تصمیمات برجام باید ضمانت اجرایی داشته باشد و ابزارهای مناسب برای اجرای آنها فراهم شود. رشد سطح همکاری های اقتصادی از جمله حجم سرمایه گذاری و تجارت متقابل بین اعضای بریکس را می توان سالانه به عنوان معیار و شاخص موفقیت یا شکست بریکس ارزیابی کرد. برای این منظور، ایجاد مرکزی برای جمع آوری، گردآوری و ارزیابی داده های اقتصادی برای کشورهای عضو ضروری است.

راه اندازی پلتفرم تجارت الکترونیک مشترک برای کشورهای بریکس به منظور تسهیل خرید و فروش محصولات بین این کشورها و کاهش وابستگی به بازارهای بین المللی، توسعه و پیاده سازی سیستم های پرداخت موبایلی بین المللی بر اساس ارزهای ملی کشورهای بریکس و راه اندازی و آماده سازی سیستم های حمل و نقل هوشمند در مناطق صنعتی و اقتصادی کشورهای بریکس، که از داده های بلادرنگ و هوش مصنوعی برای کمک به بهبود لجستیک و کاهش تأخیر در تحویل استفاده می کند، از جمله مواردی که نیاز به توجه بیشتر در فرآیند تصمیم گیری بریکس دارد.

در نهایت ضمن قدردانی از مهمان نوازی سخاوتمندانه و تلاش های شدید مردم و دولت روسیه برای برگزاری این اجلاس و انجام وظیفه سنگین رهبری برجام در سال 2024، بار دیگر لازم می دانم تاکید کنم که شکوفایی و توسعه اقتصادی همه جانبه و جهانی می تواند و تنها با صلح و امنیت می توان به دست آورد. آنچه امروز در فلسطین و لبنان شاهد آن هستیم، تعمیق پایه های جنگ و خشونت با نادیده گرفتن حقوق اولیه مردمی است که چیزی جز حق حاکمیت بر سرزمین اجدادی خود نمی خواهند. شکی نیست که ادامه این وضعیت جهان را در معرض خطر ناامنی و جنگ گسترده قرار خواهد داد. از این رو از تمامی اعضای محترم گروه ارزشمند و تاثیرگذار بریکس می خواهم که از همه توان جمعی و فردی خود برای توقف جنگ در غزه و لبنان، رسیدگی به آوارگان و کاهش تنش در منطقه استفاده کنند.

با تشکر از شما و امیدواریم دوباره شما را ببینیم

تبلیغات بنری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *