اخبار اخبار فرهنگی

بررسی تدوین سند جامع علوم انسانی، اجتماعی و هنر

تبلیغات بنری


رئیس شورای توسعه انسانی بر تهیه سند جامع علوم انسانی، اجتماعی و هنری تاکید کرد.

تدوین سند جامع علوم انسانی، اجتماعی و هنری

به گزارش خبرنگار خبرگزاری سید وسیما؛ سید سعیدرضا عاملی رئیس شورای گسترش علوم انسانی در جلسه این شورا گفت: به منظور تدوین سند جامع علوم انسانی از روسای 30 دانشگاه کشور بر اساس طبقه بندی علمی از مراکز تحقیقاتی دعوت به عمل آمد. و اعضای دانشگاهی در تدوین این سند نقش داشته باشد و آن را به سندی جامع و کاربردی تبدیل کند.

العاملی بیان کرد: اهمیت، نقش و جایگاه علوم انسانی، اجتماعی و هنر در شکل دهی به نگرش و تربیت نسل متفکر توانمندی که بتواند مسیر پیشرفت علمی کشور را برای رسیدن به اهداف عالیه نظام اسلامی فراهم کند. نتایج بسیاری از تحقیقات بر کسی پوشیده نیست و از تغییر و تحول در حوزه ارزش‌ها، گرایش‌ها و رفتارهای افراد جامعه صحبت می‌کند.

به گفته رئیس شورای گسترش علوم انسانی، بازطراحی ساختارها، سیاست ها و برنامه های این حوزه با الزامات اصیل اسلامی و اصیل است و توسعه علوم انسانی وظیفه خطیر و سنگینی تلقی می شود.

العاملی افزود: در تدوین این سند وضعیت موجود و مطلوب و چشم انداز آینده ترسیم شد.

وی گفت: با استفاده از منابع غنی علمی در چارچوب های اساسی این حوزه از جمله ملی شدن علوم انسانی با هدف منافع ملی، دستیابی به ارزش های انقلاب اسلامی، استعمار زدایی از دانش و بازاندیشی انتقادی نسبت به اسلام. میراث فکری و تقویت نگاه کثرت‌گرایانه گروه‌ها که منجر به تحول و پیشرفت رویکرد اسلامی می‌شود.

در ادامه این نشست، دبیر علمی این شورا گفت: با هدف تقسیم کار اولیه و مدیریت یکپارچه، 33 طرح برای تدوین این سند جامع شناسایی شده است.

حاج لوایی تاکید کرد: ما به دنبال اجرای دقیق و منسجم در حوزه علوم انسانی برای تقسیم کار با رویکرد تحول آفرین هستیم و این فضا نیازمند حضور همه مردم کشور و نخبگان است.

وی بیان کرد: در تهیه این سامانه مقرر شد فصل نوسازی علوم انسانی، اجتماعی و هنر بر اساس 6 راهبرد اصلی شامل «دیدگاه»، «اهداف»، «اهداف» به نقشه جامع علمی کشور اضافه شود. “اولویت ها” و “سیاست ها و راهبردها” علاوه بر این، گروهی متشکل از 1200 نفر از اساتید حوزه علوم انسانی تشکیل شد تا به عنوان سفیران علمی درباره این نظام اظهار نظر کنند و زمینه اجرای یک سیستم عملی را فراهم کنند.

حسین سیمای صراف وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با استقبال از برگزاری این نشست تخصصی گفت: نیاز به تحول در حوزه علوم انسانی بیش از پیش احساس شده است چرا که این حوزه و مولفه های آن دیگر به روز نیست. ساختار این حوزه مهم باید بازنگری شود و با محیط و فرهنگ کشور تطبیق داده شود.

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری iribnews

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *