باقری: ایران شریک راهبردی بریکس شده است
اخبار اخبار جهان

باقری: ایران شریک راهبردی بریکس شده است

تبلیغات بنری


سرپرست وزارت امور خارجه گفت: برجام بزرگترین سازوکار تجاری خارج از چارچوب یکجانبه گرایی است و امروز ایران به شریکی استراتژیک در تصمیم گیری در کنار سایر اعضای بریکس تبدیل شده است.

باقری: ایران شریک راهبردی بریکس شده است
تا اندازه ای تیلا، علی باقری سرپرست وزارت امور خارجه ظهر امروز (یکشنبه) در جلسه هیات دولت در خصوص عملکرد دستگاه دیپلماسی دولت سیزدهم اظهار داشت: دولت آیت الله رئیسی در حالت سیال در نظام بین الملل وارد میدان شد. و پیش از آن نظام بین‌الملل از ثبات برخوردار بود، اما در دوره اخیر نبود قدرت مرکزی در سازوکارهای بین‌المللی شرایط خاصی را در روابط بین‌الملل ایجاد کرده است.

وی بیان کرد: این شرایط خاص می تواند برای ما فرصت ها و تهدیدهایی ایجاد کند، اما رویکردی که دولت سیزدهم در حوزه سیاست خارجی اتخاذ کرد، مبتنی بر تنوع راهبردی در سیاست خارجی بود که به سیاست خارجی انعطاف و رشد داد که این یک رویکرد عملی است. نتیجه، و ما دیدیم که کشور او در سه سال گذشته هرگز با بن بست مواجه نشده است.

سرپرست وزارت امور خارجه با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران در این سه سال در عرصه منطقه ای و بین المللی نقش فعالی داشت، تصریح کرد: در حوزه سیاست خارجی دولت سیزدهم توانستیم حضور فعالی داشته باشیم. عنصر و نه یک بازیگر منفعل در عرصه سیاست خارجی، به نظر من مهمترین چیزی که آن را متمایز می کند این است که محورهایش کاملاً متحد است و مخالفتی با آنها وجود ندارد.

باقری ادامه داد: مهمترین محور در سیاست خارجی دولت سیزدهم بحث همسایگی است که قطعا در دولت چهاردهم نیز ادامه خواهد داشت. پس از مراسم تحلیف آیت‌الله رئیسی، رئیس‌جمهور به بحث اعتماد متقابل ایران و کشورهای مختلف پرداخت و نتیجه این شد که این رفتار و سیاست رئیس‌جمهور در مدت زمان کوتاهی موجب بهبود روابط ایران با همسایگان شد. . کشورها و منطقه. همچنین در این مدت شاهد حاکمیت فضای همکاری بر رقابت بین کشورهای منطقه بودیم.

وی بیان کرد: نکته دیگر تشکیل ائتلاف های چندجانبه کوچک است که یکی از راهبردهای فرعی دولت آیت الله رئیسی در حوزه سیاست خارجی است که توانسته کارکردهای خوبی را برای ما انجام دهد. بحث ایجاد توازن بین فضای فرهنگی، سیاسی و امنیتی اطرافمان نکته مهم دیگری بود. ما 15 کشور همسایه داریم که معمولاً از نظر فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و رویکردشان با کشورهای دیگر در تضاد هستند. در شرایطی که برخی از بازیگران و گاه تروریست ها سعی در ایجاد تنش و تهدیدهای زیادی برای ایران داشتند، با اجرای مناسب سیاست همسایگی، شرایط مطلوب و آینده نگر را در تحولات منطقه ایجاد کرده ایم.

سرپرست وزارت امور خارجه تصریح کرد: نکته دیگری که در سیاست خارجی دولت سیزدهم وجود دارد، تاکید بر چندجانبه گرایی در نظام بین الملل است. حتی خود آمریکایی‌ها هم به این نتیجه رسیده‌اند که یکجانبه‌گرایی نه تنها راه‌حل، بلکه بن‌بست است و آمریکا در عمل نشان داده که نمی‌تواند مشکلات جامعه جهانی را حل کند و خودش به یک مشکل تبدیل شده است.

باقری در پایان خاطرنشان کرد: سیاست تاکید بر چندجانبه گرایی با الحاق ایران به سازمان همکاری شانگهای از ابتدای دولت سیزدهم آغاز شد و عضویت ما در برجام یکی دیگر از نتایج هوشمندی سیاست خارجی دولت سیزدهم و رئیس جمهور است. خودش سازمان همکاری شانگهای بزرگترین سازوکار امنیتی و سیاسی است و گروه بریکس بزرگترین سازوکار تجاری خارج از چارچوب یکجانبه گرایی محسوب می شود و امروز ایران به شریکی استراتژیک در تصمیم گیری در کنار سایر اعضای بریکس تبدیل شده است.

تبلیغات بنری

iribnews به نقل از تیلا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *