شورای دارایی کشور به استناد ماده (25) قانون تأمین مالی تولید و زیرساخت مصوب 1402 هجری شمسی، پیشنویس آییننامه اجرایی ایجاد و مدیریت سامانه جامع اطلاعات سرمایهگذاری کشور را تصویب کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از وزارت امور اقتصادی و دارایی، بر اساس پیش نویس این سامانه، وزارت امور اقتصادی و دارایی (سازمان سرمایه گذاری و کمک های اقتصادی و فنی ایران) متعهد به ایجاد سرمایه گذاری جامع است. سامانه اطلاعاتی بر اساس ماده (25) قانون تشکیل دولت به عنوان نهاد ملی اطلاعات سرمایه گذاری در کشور.
چرا یک سیستم اطلاعات سرمایه گذاری جامع ایجاد کنیم؟
اهداف ایجاد این سامانه عبارتند از: تسهیل دسترسی سرمایه گذاران و سیاست گذاران به اطلاعات لازم. ارائه اطلاعات جامع و به روز به سرمایه گذاران برای کمک به تصمیم گیری سرمایه گذاری در نقاط مختلف ایران. تسهیل برنامه ریزی و بهبود رقابت پذیری در فضای سرمایه گذاری کشور. نظارت و ارزیابی فضای سرمایه گذاری در کشور؛ کمک به تشویق و هدایت جریان سرمایه گذاری هوشمند و هدفمند؛ ایجاد تصویری مطمئن و جامع از فضای سرمایه گذاری در کشور؛ کمک به تصمیم گیری های کلان اقتصادی؛ تسهیل ارتباط مستقیم و واقعی بین واحدهای اقتصادی داخلی و خارجی. افزایش درصد سرمایه گذاری موفق در کشور. معرفی تجربیات موفق سرمایه گذاری؛ ایجاد ابزارهای جدید و هوشمند برای تجزیه و تحلیل داده ها و تشویق سرمایه گذاری داخلی و خارجی؛ تسهیل ارتباط مستقیم بین ذینفعان و فعالان سرمایه گذاری در کشور. تسهیل در راهنمایی متقاضیان در انتخاب و توسعه پروژه ها. بهبود شفافیت نظام سرمایه گذاری کشور؛ تسریع در روند ارزیابی طرح های سرمایه گذاری.
در بخشی از این آییننامه، دستگاههای اجرایی موظفند براساس مواد (۲۶) و (۲۷) قانون، برای اطلاعرسانی عملیات، مشوقها، امکانات، توانمندیها، فرصتها، طرحها (طرحها) با اتاقهای سهگانه همکاری کنند. ، مجوزها و مطالعات بی نام تخصصی و مطابق با مکانیزم در سیستم و فرم(هایی) که در سیستم تدوین و ابلاغ می شود، مطابقت داده شده است.
در ماده دیگری از این پیش نویس آیین نامه آمده است: اولویت با فرصت ها و طرح های مندرج در سامانه در تعریف مشوق ها، اقدامات و بازاریابی موضوع ماده 12 و خدمات ماده 20 آیین نامه اجرایی قانون تشویق و حمایت از بیگانگان است. سرمایه گذاری و تشویق سرمایه گذاری خارجی اخذ مجوزهای ناشناس
مذاکره آنلاین فرصت های سرمایه گذاری
در عین حال، وزارت امور اقتصادی و دارایی (سازمان کمکهای اقتصادی، فنی و سرمایهگذاری و سرمایهگذاری ایران) متعهد است سامانه را به گونهای طراحی کند که درج اطلاعات در سامانه منوط به تأیید بالاترین مقام در سازمان باشد. دستگاه اجرایی ذیربط و با توجه به داده های استانداری، مشروط به تایید استانداری، امکان مذاکره فنی آنلاین در خصوص فرصت ها، طرح ها و بسته های سرمایه گذاری را نیز فراهم می کند.
پیوند اطلس سرمایه گذاری دولت با سیستم جامع سرمایه گذاری
فصل دیگری از پیش نویس آیین نامه مربوط به اطلس سرمایه گذاری در کشور است. بر این اساس، کلیه دستگاه های اجرایی متعهد می شوند پس از تأیید کمیته راهبری سامانه، داده های مورد نیاز در اطلس سرمایه گذاری دولتی (اطلاعات مکانی و توصیفی) را مطابق با مدل داده های کیفی و مدل تحلیلی که برای اطلس سرمایه گذاری دولتی تدوین شده است، ارائه دهند. از طریق ایجاد یک سرویس داده با محوریت زیرساخت داده های مکانی. تامین تعامل سیستم در چارچوب مصوبات تیم کاری.
بر اساس تبصره این ماده، سازمان برنامه و بودجه کشور و دستگاه های تابعه موظفند زیرساخت های لازم را برای اتصال سرویس های داده مورد نیاز اطلس سرمایه گذاری کشور در چارچوب زیرساخت های داده های مکانی کشور، توسعه فضایی کشور ایجاد کنند. ارائه سیستم نظارت و ارزیابی و سایر ابزارهای مربوطه با همکاری سازمان فناوری اطلاعات و سایر دستگاه های اجرایی ذیربط.
در عین حال کلیه دستگاه های اجرایی ارائه دهنده خدمات اطلس سرمایه گذاری دولتی متعهد به تطبیق داده های ارائه شده برای ایجاد و بهره برداری از اطلس سرمایه گذاری دولتی با داده های مشابه در سایر دستگاه ها هستند و در صورت بروز تعارض، همکاری صورت خواهد گرفت. مرجع ذیربط از طریق واحدهای ملی و زیرمجموعه منطقه ای داده ها را تصحیح می کند تا اقدامات لازم را انجام دهد.
ورود هوش مصنوعی به عرصه سرمایه گذاری
معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور متعهد میشود با سازمان سرمایهگذاری، سازمان برنامه و بودجه و نهادهای تابعه آنها و سازمان فناوری اطلاعات با اولویت استفاده از خدمات دانش همکاری کند. شرکت های موجود تحت
قوانین و مقررات جاری کشور امکان تطبیق و تشخیص تضاد بین پایگاه های داده موجود و ارائه هوشمند اطلاعات موجود در سیستم را از طریق ابزارهای مدرن و هوش مصنوعی فراهم می کند.
در واقع سامانه جامع اطلاعات سرمایهگذاری کشور، زیرساختهای فنی لازم را برای آمادهسازی در معرض دید بینالمللی فضای اقتصادی کشور و نقطه ورود اصلی سرمایهگذاران خارجی با همکاری کلیه دستگاههای مرتبط با طرحهای سرمایهگذاری و از طریق اتصال به سرویس ایجاد میکند. و سیستم های اطلاعاتی کشور
با تشکیل این سامانه اطلاعاتی که طبق مفاد آیین نامه باید از خارج از کشور با در نظر گرفتن ملاحظات امنیتی مربوطه در دسترس باشد، زمینه مناسبی برای انطباق داده های مکانی و توصیفی موثر بر تصمیمات اقتصادی و ارائه قابل اعتماد و به روز فراهم می شود. داده های تاریخ اطلاعات به روز برای سرمایه گذاران و همچنین سیاست گذاران