رئیس قوه قضائیه در دیدار سفرای مقیم و روسای دفاتر سازمانهای بینالمللی گفت: جمهوری اسلامی ایران به دیدگاهها و نظرات متضاد اعتقاد دارد و تأیید میکند که بسیاری از مشکلات جهانی با گفتوگو و اجماع بر اساس اصولی خاص قابل حل است. .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حجت الاسلام والمسلمین محسنی آجی در دیدار سفرای مقیم و روسای دفاتر سازمان های بین المللی در تهران ضمن خیرمقدم به تشریح و تشریح مشروح دیدگاه های مستحکم این سازمان پرداخت. سازمان بین المللی جمهوری اسلامی ایران در زمینه حقوق بین الملل گفت: جمهوری اسلامی ایران در طول 45 سال گذشته ثابت کرده است که ظلم و ستم نمی کند و تحمیل نمی کند و نمی پذیرد. ما با هر ملتی که مخالف بی عدالتی باشد و در جهت گسترش عدالت و کرامت انسانی گام برمی دارد همکاری می کنیم.
رئیس قوه قضائیه به مبانی حکمرانی در جمهوری اسلامی ایران که مبتنی بر آموزه های دین مبین اسلام است، اشاره کرد و گفت: جمهوری اسلامی با هدایت آموزه های دین مبین اسلام احترام ویژه ای قائل است. کرامت، حقوق بشر، آزادی و استقلال است و معتقد است که اگر فردی یا کشوری مورد آزار و اذیت قرار گیرد، لازم است همگان برای رفع این آزار و اذیت اقدامات مقتضی انجام دهند.
رئیس قوه قضائیه به حقوق و امتیازاتی که مردم ایران در نظام جمهوری اسلامی دارند از جمله حق تعیین سرنوشت و شرکت در انتخابات بر اساس الگوی والای مردم سالاری دینی اشاره کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران معتقد است. در حق تعیین سرنوشت مردم و بر این اساس در 45 سال گذشته بیش از بسیاری از کشورها برگزاری انتخابات را آغاز کرده اند. روز جمعه چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ایران برگزار می شود و قطعاً می بینید که مردم ما پای صندوق های رای می روند و بر اساس آزادی عمل و سلیقه نامزد مورد نظر خود را انتخاب می کنند.
محسنی آجی از موضوع مهم آزادی در نظام جمهوری اسلامی ایران پرهیز کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران بر اساس آموزه های اسلامی به آزادی انسان در عرصه های مختلف معتقد است به شرطی که این آزادی منافاتی با آزادی انسان نداشته باشد. آزادی دیگران و آسیب رساندن به دیگران در آموزه های اسلامی و جمهوری اسلامی ایران این است که در صورت تخطی از دستورات الهی و حکومتی، می توان با رعایت قوانین و مقررات مورد عفو قرار گیرد. کسی حق دیگری را تضییع می کند، تا زمانی که راضی باشد، اگر غالب نباشد، عفو نمی شود.
رئیس قوه قضائیه: ما نگران نظرات و صداهای متضاد هستیم
محسنی آجی گفت: جمهوری اسلامی ایران به دیدگاهها و نظرات متضاد اعتقاد دارد و تأیید میکند که بسیاری از مشکلات جهانی با گفتوگو و همفکری بر اساس اصول مشخص قابل حل است.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی آجی به آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای انعقاد قراردادهای حقوقی و قضایی با سایر کشورها اشاره کرد و گفت: بر انعقاد تفاهم ها و تفاهم نامه ها به منظور گسترش همکاری های حقوقی و قضایی با سایر کشورها تاکید داریم. . ما بر این باوریم که توسعه روابط و روابط بین کشورها در زمینه های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی زمانی به نتیجه نهایی و مؤثر ختم خواهد شد که تفاهمات و توافقات حقوقی و قضایی فی مابین توسعه و گسترش یابد. امروزه بهبود روابط حقوقی و قضایی بین کشورها بر اساس قوانین دنیای جدید با در نظر گرفتن تغییرات و تحولات در زمینه ارتباطات و فناوری ضروری شده است.
رئیس قوه قضائیه با تشریح نقش سفرا در ایجاد مبانی برای انعقاد قراردادهای حقوقی و قضایی بین کشورها، گفت: معتقدیم سفرای کشورمان در سایر کشورها و همچنین سفرای سایر کشورها در جمهوری اسلامی ایران باید این موضوع را رعایت کنند. اینطور باش آنها باید به بازنگری و تطبیق قوانین و مقررات مدنی و کیفری کشور خود با کشور میزبان توجه داشته باشند تا دامنه تعاملات حقوقی و قضایی بین کشورها گسترش یابد.
رئیس قوه قضائیه افزود: بر توسعه و گسترش روابط حقوقی و قضایی با سایر کشورها چه اکنون که در مقام ریاست قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران هستم و چه در زمان کنونی اصرار داشته و دارم. در گذشته که در سمت های مختلف قضایی بودم، نقش ویژه ای به سفرا می دادم. در این راستا بر ایجاد کانال های ارتباطی با سفرا از طریق وزارت امور خارجه تاکید می کنم.
رئیس قوه قضائیه تاکید کرد: معتقدم با ارتباط با سفرای کشورهای خارجی و تبادل اطلاعات و تجربیات با آنها میتوان موانع توسعه تفاهمها و توافقات حقوقی و قضایی را برطرف کرد و از این طریق به منافع عمومی کشورمان دست یافت. کشورها و منافع تک تک شهروندان ما که بین کشورهای یکدیگر سفر می کنند، اجازه دهید قدمی برداریم.
محسنی عقی گفت: با بسیاری از کشورها در زمینه های مختلف تفاهمات و توافقات حقوقی و قضایی داریم که برخی از این تفاهم ها و توافقات لازم الاجرا است. ما بر حفظ حقوق اتباع خود در کشورهای خارجی و حقوق اتباع سایر کشورها در داخل ایران تاکید و اصرار داریم و معتقدیم با گسترش تفاهم ها و توافقات حقوقی و قضایی می توانیم از جرایم اتباع خود در کشورهای یکدیگر جلوگیری کنیم. و در صورت وقوع جرم، مجرم باید از طرق صحیح تعقیب و مجازات شود.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اجایی گفت: جمهوری اسلامی ایران بارها آمادگی خود را برای گسترش همکاری های قضایی با کشورهای مختلف جهان با رعایت احترام متقابل و به رسمیت شناختن حقوق آنها اعلام کرده است.
رئیس قوه قضائیه ضمن تشریح دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در حوزه حقوق بشر گفت: جمهوری اسلامی ایران بر اساس آموزه های دین مبین اسلام معتقد است که همه انسان ها صرفاً به این دلیل قابل احترام هستند. انسانها فارغ از رنگ، نژاد و طبقه از حقوق برابر برخوردارند.
رئیس قوه قضائیه: نهادهای بین المللی تبعیض آمیز هستند و باید برای اصلاح این رفتار تلاش کنیم
رئیس قوه قضائیه گفت: ما به شدت معتقدیم که باید جلوی هر شخص و دولتی ناقض حقوق بشر گرفته شود. در این راستا سوال مشخص ما این است که آیا سازمان ها و نهادهای بین المللی در این زمینه موفقیت لازم را کسب کرده اند؟ ما معتقدیم که نهادها و سازمانهای بینالمللی در بسیاری از موارد با تبعیض عمل کرده، چشم خود را بر نقض آشکار حقوق بشر بستهاند و در راستای خواستههای قدرتهای جهانی عمل کردهاند. همان نیروهایی که بارها از حقوق بشر به عنوان ابزاری برای پیشبرد خواسته ها و فعالیت های سیاسی خود استفاده کرده اند.
محسنی آجایی با اشاره به جنایات مستمر رژیم صهیونیستی در غزه گفت: در مورد غزه، دنیا چندین ماه است که شاهد جنایات وحشیانه و نسل کشی رژیم صهیونیستی علیه مردم بی دفاع و بی دفاع است. در مورد غزه همه می بینند که چگونه کودکان و نوزادان توسط موشک ها و بمب های سنگین تکه تکه می شوند متأسفانه سازمان ها و نهادهای حقوق بشری هیچ اقدام موثری برای جلوگیری از این جنایات شنیع انجام نداده اند.
رئیس قوه قضائیه با انتقاد از رفتار دوگانه برخی کشورها در برخورد با تروریسم، گفت: کارنامه برخی کشورهای غربی در برخورد با جریانات تروریستی نیز قابل تامل است. پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، گروهک تروریستی موسوم به مجاهدین خلق، هزاران نفر را در کوچه و بازار ما به خاک و خون کشید و در 16 تیرماه 96 طی عملیات تروریستی بیش از 70 نفر از مسئولان کشورمان. کشته شدند. کشته شدند. سران جنایتکار همان گروه تروریستی در کدام کشورها تحت حمایت این سابقه ننگین هستند؟ چرا این کشورها نمی خواهند این جنایتکاران را به ما بسپارند یا حداقل حرکت آنها را محدود کنند؟ البته از کشورهایی که در دوره اخیر اقداماتی را علیه این گروه تروریستی انجام داده اند، قدردانی می کنیم.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی آجی افزود: اگر شخص و کشوری از اقدامات تروریستی و ریختن خون بیگناه دفاع می کند، باید رسماً اعلام کند، اما اگر تروریسم را محکوم می کند، باید به این سوال پاسخ دهد که چرا این همه سال رهبران و اعضای این گروه تروریست ها را پناه داده و از آنها حمایت کرده اند؟
رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: دولتی که از تروریسم و گروه های تروریستی مانند داعش حمایت می کند نباید باور کند که تروریسم به سراغش نمی آید. جمهوری اسلامی ایران خواهان صلح و امنیت برای همه است و معتقد است که باید با ناقضان حقوق بشر بدون تبعیض مبارزه کرد.
رئیس قوه قضاییه گفت: از دیدگاه ما تروریسم و کشتار بی گناهان چه در کشور ما و چه در کشورهای دیگر به شدیدترین شکل ممکن محکوم است. جمهوری اسلامی ایران دارای تفکر و منطق قوی و مستحکمی در زمینه حقوق بشر است و آمادگی دارد با کشورهای دیگر در زمینه حقوق بشر، مبانی و مصادیق آنها گفتگو کند و از این بحث شرمنده نیست.
جمهوری اسلامی ایران ارتشی قدرتمند و پیشرو است
رئیس قوه قضائیه در خاتمه با اشاره به اقتدار جمهوری اسلامی ایران خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران یک نیروی نظامی قوی و آینده نگر است که تکانه به آن آسیب نمی رساند. همه شاهد بودند که رئیس جمهور و وزیر امور خارجه کشورمان در حین رفتن به محل کار در یک سانحه هوایی شهید شدند و پس از آن حتی یک روز خللی در روند امور کشور و طبق قانون اساسی در این مورد رخ نداد. روز جمعه، انتخابات برای تعیین جانشین رئیس جمهور برگزار شد.
رحیمی وزیر دادگستری کشورمان پیش از سخنان رئیس قوه قضائیه در سخنانی گفت: جمهوری اسلامی ایران هرگز در صحنه بین المللی منزوی نبوده و بر لزوم گسترش روابط خارجی در همه زمینه ها تاکید کرد. ابعاد آن اعم از روابط حقوقی و قضایی از ابتدا.
وی افزود: تاکنون بیش از 110 سند همکاری دوجانبه با کشورهای مختلف جهان اعم از تفاهم نامه و تفاهم نامه به امضای وزارت دادگستری جمهوری اسلامی رسیده است که 96 مورد از آنها در حوزه واگذاری قرارداد الزام آور است. محکومین، استرداد مجرمین و معاضدت قضایی در امور کیفری و حقوقی.
وزیر دادگستری با بیان اینکه انعقاد قراردادهای حقوقی و قضایی دوجانبه به ویژه معاهدات انتقال محکومان بیش از هر چیز به دنبال تحقق اهداف بشردوستانه است، گفت: هدف از انتقال محکومان، معامله متقابل یا مبادله نیست، بلکه هدف از انتقال محکومان، فراهم کردن بستر بهتر است. به منظور اجتماعی شدن مجدد فرد زندانی.
رحیمی همچنین با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در حال حاضر با 28 دولت معاهده انتقال محکومان امضا کرده است، گفت: وزارت دادگستری جمهوری اسلامی ایران از امضای قرارداد انتقال محکومان با همه دولت های دنیا که با آنها همکاری دارد استقبال می کند. روابط سیاسی دارد و تلاش می کند تا حد امکان امکان انتقال محکومین به کشورش را فراهم کند.
وزیر دادگستری همچنین با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در حال حاضر با 33 کشور جهان معاهده استرداد منعقد کرده است، گفت: انعقاد و اجرای معاهدات استرداد مظهر مبارزه با «مصافیت مجرمان» است واضح است که برخی از دولت ها حاضر به امضای چنین توافقی نیستند، زیرا این توافقنامه به طور ناخواسته آن کشورها را به بهشت مجرمان فراری تبدیل می کند و اجرای اصل عدالت با موانع جدی مواجه خواهد شد.
رحیمی تصریح کرد: وزارت دادگستری جمهوری اسلامی ایران در سال های اخیر علاقه مند به گسترش همکاری های قضایی با وزارتخانه های دادگستری سایر کشورها در قالب تفاهم نامه های دوجانبه و در چارچوب موضوعاتی مانند حمایت از حقوق شهروندی بوده است. به عنوان مثال در سال گذشته 8 تفاهم نامه با مسئولان مربوطه امضا شد.
غریب آبادی معاون امور بین الملل قوه قضاییه نیز در این نشست به تشریح نظام قضایی جمهوری اسلامی ایران و دستگاه های مختلف آن پرداخت و گفت: هدف از برگزاری این نشست تشویق سفرای مقیم و روسای دفاتر سازمان های بین المللی در کشور است. تهران برای توسعه همکاری ها و تعاملات قضایی با ایران.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران آماده همکاری با کشورهای مختلف در زمینه استرداد، انتقال محکومان و معاضدت قضایی است.
غریب آبادی بیان کرد: اعتقاد ما این است که در حوزه حقوق بشر باید تعامل، همکاری و گفت و گو بین کشورها برای درک بهتر یکدیگر وجود داشته باشد و طبیعی است که چالش و تقابل در این زمینه راه حل قابل قبولی نخواهد بود.
دبیر کمیسیون حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: از آنجایی که تاکنون تخصص خود را در زمینه های حقوقی و قضایی در اختیار طیف وسیعی از کشورها قرار داده است، آمادگی تبادل تجربیات با کشورهای مختلف در زمینه فقر را دارد. کاهش. تأخیر رویهها، مدیریت زندان، کاهش تعداد مجرمان در زندانها، مجازاتهای جایگزین زندان و سیستمهای قضایی هوشمندتر.
iribnews به نقل از تیلا