اخبار اخبار تکنولوژی

انعقاد قرارداد مرمت و سامان‌دهی مسجد کبود تبریز

تبلیغات بنری


با اختصاص بیش از 60 میلیارد ریال اعتبار.

معاون میراث فرهنگی آذربایجان شرقی ضمن اشاره به اهمیت مسجد کبود به عنوان یکی از مهمترین آثار تاریخی استان، از انعقاد قرارداد و برآورد اولیه ساماندهی و مرمت ساماندهی و مرمت این فیروزه معروف خبر داد. ساختمان جهان اسلام

برای گزارش دادن تیلاوحید نوداد به اهمیت حفاظت از آثار تاریخی و انتقال آنها به سال آینده اشاره کرد و گفت: قرارداد مرمت و ساماندهی مسجد کبود در 18 فروردین 1403 منعقد شد و سرانجام امروز 13 تیرماه سرفصل های اصلی و عملیات مرمت و ساماندهی این بنای تاریخی محاسبه شد. از عناوین مهم این پروژه می توان به اجرای پوشش سقف و نمای راهروها در سمت راهرو، حذف فرش کف، عایق کاری و آجرکاری فرش های سقف آبی مسجد و دوخت و دوخت اشاره کرد. پر کردن ترک ها

معاون میراث فرهنگی استان آذربایجان شرقی ادامه داد: بازیابی و خشک کردن رطوبت از پشت بام و بالکن، اجرای کانال های نصب داخلی و خارجی در مسجد، تهیه و نصب پی های بتنی با دکل های 12 متری و اصلاح کف سنگی مسجد. این منطقه از جمله پروژه های مرمتی است که قرارداد آن به مبلغ 6 میلیارد و 829 میلیون تومان به توافق رسیده است.

وی در خصوص این بنای تاریخی گفت: یکی از برجسته ترین مکان هایی که در تبریز به چشم می خورد، مسجد کبود این شهر است مسجد کبود تبریز با معماری زیبا و منحصر به فرد خود به قرن نهم هجری قمری بر می گردد و باقی مانده است. از دوران پادشاهی کاراکویونلوها یکی از قدیمی ترین و باستانی ترین پادشاهی ها است که در محله های تبریز واقع شده است.

نواداد با اشاره به اهمیت مسجد آبی فیروزه ای برای جهان اسلام در تاریخ و معماری تبریز گفت: معماری زیبای مسجد کبود را می توان نمونه شگفت انگیز معماری اسلامی ایران دانست. کاشی‌های موزاییک فیروزه‌ای و آبی، حجاری‌های سلیمیه و طرح‌های هندسی مدرن از ویژگی‌های بارز معماری مسجد کبود است. این بنا در گذشته بسیار مورد استفاده قرار می گرفت و با وجود آسیب های فراوانی که در طول سالیان متمادی در معرض آن قرار گرفته، شکوه و زیبایی خود را حفظ کرده است.

تبلیغات بنری

iribnews به نقل از تیلا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *