فناوران یک شرکت دانش بنیان ایرانی با تدوین دستورالعملهای ایمن در برابر مهاجمان کوانتومی موفق شدهاند به سطح جدیدی از امنیت ارتباطات در سازمانهای حساس دست یابند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، یک شرکت دانش بنیان ایرانی با تدوین دستورالعمل های پروتکل ایمن در برابر مهاجمان کوانتومی در محصولات امنیتی دروازه شبکه به سطح جدیدی از امنیت ارتباطات سازمانی دست یافته است.
بر اساس این گزارش، این شرکت دانش بنیان با هدف ایمن سازی زیرساخت های حیاتی کشور توسط دو نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف در سال 1392 تاسیس شد.
این شرکت با ایمن سازی زیرساخت های ارتباطی سازمان های حساس کشور با موفقیت به سمت ماموریت خود حرکت کرده و چشم انداز خود را ارتقای امنیت سایبری نقاط حساس کشور با رویکرد بومی و استفاده از دانش و مهارت های داخلی تعریف کرده است.
تیم طراحی و پیاده سازی شرکت دانش بنیان نوع اول ناد متشکل از گروهی نخبه از جوانان و متخصصان علوم و فنون دانشگاه های شریف و تهران می باشد که در زمینه امنیت، طراحی سیستم ها و سخت افزارها توانمند هستند. برنامه نویسی با استفاده از FPGA
به گفته محمود آهونی پناه، مدیرعامل این شرکت، با اشاره به تهدیدات سایبری روزافزون، محصولاتی که با استفاده از آخرین دستاوردهای فناوری هوشمند تولید می شوند، می توانند نقش مهمی در حفاظت از اطلاعات حساس نهادها و زیرساخت های حیاتی کشور داشته باشند.
این محصولات با ایجاد یک لایه دفاعی قدرتمند که با استفاده از دستورالعمل های پیشرفته پس کوانتومی ساخته شده است، امنیت شبکه های سازمانی را در برابر حملات سایبری انجام شده توسط رایانه های کوانتومی به طور چشمگیری افزایش می دهند.
وی در خصوص استفاده از این محصولات گفت: با تدوین دستورالعمل ایمن در برابر مهاجمان کوانتومی برای محصولات دماوند و دانا، سطح جدیدی از امنیت ارتباطات در سازمان ها محقق می شود.
این محصولات به طور خاص برای اتصال شبکه های حساس در سازمان هایی که زیرساخت های حیاتی و صنعتی کشور را حفظ می کنند در نظر گرفته شده است. طراحی و ساخته شده است.
این محصول علاوه بر ایجاد امنیت با استفاده از معماری منحصر به فرد، می تواند هک یک سازمان را تقریبا غیرممکن کند، رابط کاربری بسیار ساده ای دارد و نصب و استفاده از آن را در هر شبکه ای آسان می کند.
به گفته اوفی پناه، این محصولات شبکه های محلی مختلف سازمان را با سطوح امنیتی مختلف به هم متصل می کنند تا از نفوذ مهاجم به سازمان جلوگیری کرده و از لو رفتن اطلاعات حساس سازمان جلوگیری کنند.
افزایش امنیت زیرساخت های حیاتی کشور، رابط کاربری آسان، امکان اتصال امن به شبکه های ایزوله با حساسیت بالا و معماری منحصر به فرد از جمله ویژگی های این محصول است.
وی درباره چالش های پیش روی این پروژه خاطرنشان کرد: یکی از چالش های اصلی، پیچیدگی بالای تحقیق و توسعه (R&D) برای توسعه پروتکل های امنیتی پس کوانتومی و پیاده سازی آن در محصولات سخت افزاری است که نیازمند دانش فنی بسیار بالا و تحقیقات گسترده است. . با توجه به سن کم این دانش در دنیا و رقابت شدید در بازار کار، جذب کادر تخصصی در این زمینه یکی از چالش های این رشته است.
مدیرعامل این شرکت گفت: با توجه به اهمیت روزافزون امنیت سایبری و توسعه دانش امنیت پساکانتومی در ایران، این محصول می تواند فرصت های بزرگی را برای کشور ایجاد کند.
امیدواریم این دستاورد الگویی برای سایر شرکت های دانش بنیان باشد و به توسعه فناوری های بومی در کشور کمک کند.
iribnews به نقل از تیلا