اخبار اخبار اقتصادی

افزایش تولید ذخیره‌ساز‌های برق، لازمه توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر

تبلیغات بنری


این پژوهشگر انرژی گفت: انرژی های تجدیدپذیر نمی توانند برق پایداری را برای کشور تامین کنند و باید همزمان با توسعه آن، وسایل ذخیره سازی مانند باتری و هیدروژن در داخل کشور تولید شود.

ذخیره سازی برق باید در ارتباط با انرژی های تجدیدپذیر توسعه یابد

علی شاه حسینی محقق انرژی در گفت و گو با خبرنگار تیلا وی گفت: انرژی های تجدیدپذیر در شرایط فعلی بسیار متناوب هستند. یعنی برای تولید برق از نیروگاه های خورشیدی در طول روز به نور خورشید و برای تولید برق از نیروگاه های بادی به باد نیاز دارند.

وی افزود: در چنین شرایطی توسعه نیروگاه های سنتی مانند نیروگاه های بخار، برق آبی و هسته ای باید به قوت خود باقی بماند. زیرا می توان در طول شبانه روز از آن برق تولید کرد و انرژی خورشیدی و باد می تواند به این نیروگاه ها در زمانی که پیک مصرف می رسد و می خواهیم کمبود را جبران کنیم، کمک کند.

این پژوهشگر انرژی ادامه داد: اگر مصرف برق در شب و یا بدون باد به اوج خود برسد باید از وسایل ذخیره سازی مانند هیدروژن، باتری و نیروگاه های پمپاژی استفاده کنیم. نمونه ای از نیروگاه های پمپ در ایران جاده چالوس است که در آن برق از پمپاژ آب بین دو مخزن با ارتفاع های مختلف تولید می شود.

وی افزود: بر اساس مصوبه دولت، باید تا پایان سال 1407 هجری قمری چندین مرحله در کشور برای بومی سازی زنجیره تامین و تولید سلول های خورشیدی اجرا شود. یعنی از مرحله اولیه که استخراج سیلیکون است تا تولید سیلیکون فلزی، پلی سیلیکون، شمش سیلیکون، ویفر سیلیکونی، سلول خورشیدی سیلیکونی و در نهایت تولید ماژول.

شاه حسینی ادامه داد: در این تصمیم یک سری اهداف کمی در نظر گرفته شد که کمتر از نیاز محلی است اما هدف نهایی این است که در تولید داخلی این تجهیزات مشکل راهبردی نداشته باشیم و زیرساخت ها فراهم باشد. تا هر زمان که نیاز باشد بتوانیم تولید انبوه را انجام دهیم.

وی همچنین تصریح کرد: از آنجایی که دستیابی به فناوری های هسته ای قدرت سیاسی را برای کشور به همراه دارد، بومی سازی این فناوری ها همراه با توسعه نیمه هادی ها در کشور نیز قدرت کشور را افزایش می دهد.

تبلیغات بنری

iribnews به نقل از تیلا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *