اخبار اخبار تکنولوژی

اعلام برنامه وزارت علوم برای بورسیه صنعت

تبلیغات بنری


وزیر علوم، تحقیقات و فناوری جزئیات برنامه این وزارتخانه برای کمک هزینه صنعت را با رایزنی با اتاق بازرگانی و صنایع مختلف اعلام کرد.

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما؛ محمدعلی ذو الفجول گفت: ما کمک هزینه صنعت را شناسایی کرده ایم که بسیار مهم است. با صنایع مختلف رایزنی کردیم و از آنها خواستیم بورسیه هایی را از بالاترین رتبه های علمی شناسایی کنند. به عنوان یک نمونه، سایپا سال گذشته اعلام کرد که به 1000 نفر بورسیه خواهد داد. آن دسته از افرادی که رتبه آنها زیر 3000 است شناسایی و از بین آنها افراد از طریق مصاحبه انتخاب می شوند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزود: همچنین با اتاق بازرگانی که ناظر بر تمامی صنایع است رایزنی کرده ایم تا بتوانیم به افراد زیادی بورسیه بدهیم. هر صنعت بر اساس نیازها و زمینه هایی که به آن علاقه مند هستند به افراد بورسیه تحصیلی اعطا می کند. اگر بتوانیم کمک هزینه صنعت را تمام کنیم و صنایع مختلف روی کار بیایند که خوشبختانه تا حدودی این کار را انجام داده ایم، می توانیم نگرانی بخش بزرگی از نخبگان خود را از شغل آینده خود برطرف کنیم تا در داخل کشور بمانند.

ذوالفجول گفت: یکی دیگر از وظایف وزارت علوم، تحقیقات و فناوری امضای تفاهم نامه با بنیاد ملی نخبگان برای ایجاد جایگاه برای 1380 مدال آور المپیکی و رتبه های برتر در رشته های اولویت دار مانند فلسفه، علوم پایه، فیزیک و … ریاضیات در رشته غیر مرتبط مطالعه نکنید. آنها باید خیالشان راحت باشد که اگر در رشته خود تحصیل کنند آینده شغلی آنها تضمین می شود و در دانشگاه استاد و هیئت علمی می شوند. ما کارهای مختلفی انجام داده ایم تا نخبگان خود را هر چه بیشتر در کشور نگه داریم.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: سال گذشته بنیاد ملی نخبگان حدود 200 هیات علمی را در اختیار دانشگاه قرار داد و خوشبختانه سازمان برنامه و بودجه و سازمان مدیریت و اشتغال کشور همکاری کردند و روند جذب این افراد انجام شده است. تکمیل شده یا در حال تکمیل است. حدود یک سوم این افراد از خارج از کشور بودند. (آنها در آنجا تحصیل کردند یا شرکت کردند).

ذوالفجول گفت: بنیاد ملی نخبگان در نظر دارد تا عزیزان و نخبگان ما را در کشور نگه دارد تا بتوانیم مهاجرت را نیز معکوس کنیم. این کار به عزم زیادی نیاز دارد. وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دانشگاه آزاد اسلامی و بنیاد ملی نخبگان، لازم است با یکدیگر و مدیریت این نهاد برای حفظ نخبگان خود گام برداریم و اگر بتوانیم، از خارج بیاوریم و کشور را هم جذب کنیم.

وزیر علوم گفت: کار دیگری انجام داده ایم و خوشبختانه از سال گذشته پذیرش اساتید را آغاز کرده ایم که امسال نیز با استقبال خوبی مواجه شده است. اساتید و اعضای هیأت علمی دانشگاه ها می توانند مستقیماً و بدون بررسی و نظر گروه آموزشی و اعضای هیأت علمی، دانشجویان ارشد و دکتری خود را از بین استعدادهای درخشان، یعنی افرادی که جزو 20 درصد پذیرفته شدگان رشته خود هستند، انتخاب و برای دانشجویان خود برنامه ریزی کنند. بر اساس نیازها و مسائل جامعه، ایده ها و نیازها (نان) ثبت، شناسایی و تطبیق داده شده است.

ذوالفجل همچنین درباره ساخت خوابگاه زوجین در دولت شهید آیت الله سید ابراهیم رئیسی گفت: در این سه سال مانند همه دوران های پس از پیروزی انقلاب اسلامی، خوابگاه زوجین افتتاح شده و یا افتتاح می شود. حداکثر تا پایان سال جاری اجرایی خواهد شد.

وی گفت: به عنوان مثال دانشگاه تهران در حال ساخت 3 مجتمع مسکونی 500 واحدی متاهل از طریق تولید است که امیدواریم ظرف یک سال افتتاح شود. به این ترتیب دانشگاه یزد 1000 واحد مسکونی برای زوجین متاهل می سازد که 500 واحد آن تا پایان امسال به بهره برداری می رسد. همچنین دانشگاه های تبریز و فردوسی مشهد مهلتی برای ساخت خوابگاه برای متاهلین تعیین کرده اند. قسمت اول اقامتگاه های متاهل دانشگاه زنجان به زودی افتتاح می شود و خوشبختانه قسمت اول این اقامتگاه ها در بسیاری از دانشگاه ها در حال افتتاح است.

ذو الفجول گفت: نهضت ساخت خوابگاه برای زوجین آغاز شد و خوشبختانه قوانین و مقررات نیز دست روسای دانشگاه ها را در این کار رها کردند. قانون بودجه سال 1402 به دانشگاه‌ها اجازه می‌داد تا از تسهیلات بانکی برای ساخت خوابگاه برای زوج‌های متاهل به میزان درآمد خود استفاده کنند. ما در سال گذشته و امسال از قانون ظرفیت جمعیت جوانان و حمایت از خانواده استفاده کرده‌ایم که در این مورد اختلاف نظر دارد.

تبلیغات بنری

iribnews به نقل از تیلا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *