رئیس مرکز آموزش و آموزش محیطزیست محیطزیست سازمان حفاظت محیطزیست گفت: با توجه به ظرفیتهای متنوع استانهای ایران، هر استان را در حل مشکلات زیستمحیطی پیشگام کردهایم.
وی افزود: بر این اساس، بخش بزرگی از فعالیت این سازمان با هدف آموزش مردم است و با توجه به اهمیت این موضوع، آموزش همگانی در سازمان حفاظت محیط زیست نسبت به آموزش های ضمن خدمت 80:20 است.
رئیس مرکز آموزش محیط زیست و آموزش محیط بانان سازمان حفاظت محیط زیست درباره توانمندی های بالقوه ۳۱ استانداری کشور در کمک به سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در حوزه آموزش همگانی، هر استانداری را پرچمدار یک موضوع قرار داده ایم. به عنوان مثال با توجه به وجود جمعیت زیاد بادیه نشینان در استان لرستان، حل چالش های مهمی مانند تصفیه خانه های صنعتی اشتهارد، پسماندها یا دریاچه صالحیه کمک زیادی به سازمان حفاظت محیط زیست کرده است.
مهندس موسوی گفت: اهمیت آموزش در این سازمان به حدی است که در سال های گذشته آموزش و ترویج فرهنگ زیست محیطی به عنوان کارکرد اختصاصی سازمان حفاظت محیط زیست برای اولین بار در این سازمان ایجاد شد و فارغ التحصیلان محیط زیست می توانند کار در زمینه آموزش محیط زیست برای اشتغال و کمک.
رئیس مرکز آموزش و تربیت زیست محیطی دانشمندان محیط زیست به یکی دیگر از ظرفیت های آموزشی در حوزه محیط زیست در کشور اشاره کرد و گفت: استفاده از دانش بومی زیست محیطی در ایران کمک زیادی به حفاظت از محیط زیست کشور و جمع آوری اطلاعات مربوط به آن کرده است. به دانش بومی هر استان از جمله اقدامات آموزشی بود که اجرا شده و به زودی اجرا خواهد شد با بازگشت به دانش بومی کشورمان.
در بخشی دیگر از این گفت و گو، آقای ابوالقاسم الموسوی به تمرکز سازمان حفاظت محیط زیست بر آموزش دانش آموزان اشاره کرد و گفت: علاوه بر گنجاندن برنامه های درسی محیط زیست در مقطع متوسطه، در طرح ملی محیط زیست در آموزش و پرورش همه کتاب های درسی 12 سال است که مایل بوده ایم موضوع زیست محیطی را در هر جایی که لازم است بگنجانیم. مثلا معلمان ریاضی می توانند مثال های محیطی بزنند. همچنین از سال 1400 دانشگاه ها شامل واحدهای نظری و واحدهای عملی محیط زیست می شوند.
وی همچنین با اشاره به اینکه فناوری های جدید به ساخت بازی های پشتیبانی شده با موضوع محیطی کمک می کند، گفت: از مبتکران و مبتکران صنعت بازی های رایانه ای خواسته ایم تا با توجه به سن دانش آموزان بازی های رایانه ای محیطی را طراحی کنند.
نقش سازمان های مردم نهاد در حوزه محیط زیست از دیگر موضوعات مطرح شده با دکتر موسوی بود.
وی گفت: در سال های اخیر سازمان های مردم نهاد با آموزش و آگاهی بخشی موفق به افزایش فرهنگ مطالبه گری مردم نسبت به مسائل زیست محیطی شده اند.
موسوی تاکید کرد: استقلال سازمان های مردم نهاد در حوزه محیط زیست امری ضروری و ضروری است اگر سازمان های مردم نهاد بتوانند موجودیت و استقلال خود را حفظ کنند، می توانند در توسعه و پیشبرد مسائل زیست محیطی موفق باشند.
رئیس مرکز آموزش و آموزش محیط زیست سازمان های حفاظت محیط زیست در پایان به فعالیت سازمان حفاظت محیط زیست در زمینه آموزش سازمان های مردم نهاد اشاره کرد و گفت: این سازمان بستری را فراهم کرده است که سازمان های فعال در حوزه محیط زیست و فعالان آن می توانند عنوان معلم و مربی آموزش عمومی مردم و در نتیجه روحیه مطالبه گری مردم در حوزه محیط زیست را به خود اختصاص دهند.