اختتامیه هفدهمین جشنواره ملی موسیقی جوانان با حضور معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیر دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تالار الوحدت برگزار شد.
مراسم اختتامیه با حضور بهرام جمالی، حسین بهروزی نیا، فریدون شهبازیان، محسن رجب پور، فرج علیپور و اعضای هیئت داوران بخش های مختلف جشنواره برگزار شد.
حمیدرضا اردلان معاون هفدهمین جشنواره موسیقی جوانان گفت: خلاصه گزارش مهمی را ارائه می کنم. این جشنواره در واقع یک آزمون است. در این دوره ۲۱۱۷ نفر از ۳۱ استان کشور در سه سبک موسیقی محلی و نواحی، موسیقی دستگاهی و موسیقی کلاسیک شرکت کردند. این آزمون توسط 90 داور متخصص داوری شد. حدود 25 درصد هیئت داوران از بین اساتید جوان انتخاب شدند که تعدادی از آنها در دوره های قبلی این جشنواره مقام اول و دوم را کسب کرده و سپس تحصیلات آکادمیک را کسب کردند.
وی ادامه داد: از بین این دو هزار و 117 نفر در مجموع 440 نفر انتخاب شدند و این نشان می دهد که اکثر آنها نوازندگان خوبی بوده اند. تعداد شرکت کنندگان از استانداری ها و فرمانداران نشان می دهد که مفهوم ملی در این جشنواره صدق می کند. این جشنواره هفده دوره سپری شده است و هیئت های هنری ضرورت توسعه این جشنواره را می بینند.
اردلان گفت: خانواده های شرکت کنندگان در این جشنواره یک سری انتظارات دارند که از طریق برگه های نظرسنجی پرس و جو کردیم و به مواردی اشاره شد. یک اگر جشنواره کشوری است باید برای کسب رتبه های اول با یک امتیاز در کنکور هنرستان ها و موسیقی بین وزارت ارشاد و وزارت علوم مذاکره شود.
اردلان افزود؛ دوم؛ دفتر جشنواره در تهران باید در مورد کاستی های نوازنده نظر بدهد. جشنواره وظیفه خود می داند با برگزاری کارگاهی این ایرادات را اصلاح کند. آنها به تحکیم بینش سبکی کودکان کمک می کنند و جهت اصلی آموزش را نشان می دهند. سوم؛ برخی از استعدادها قابلیت های لازم را ندارند. این جشنواره به اشتراک استعدادهای بزرگ، اقامت و حمل و نقل در تهران کمک می کند. چهارم؛ باید از این استعدادها ارکسترهای کوچکی تشکیل شود و به آنها فرصت داده شود تا در نهایت آیتم پنجم را اجرا کنند. این نمایش ها باید به جامعه و پخش موسیقی ارائه شود.
دبیر جشنواره بیان کرد: مدیران جشنواره با این مطالبات موافقت کردند و آماده کمک هستند و در این مدت که برندگان را می دانیم تعدادی از آنها به عنوان ارکستر روی صحنه می روند.
اردلان بیان کرد: زمان بسیار محدود است و دانش شنیداری در کشور ما گاهی به دلیل صداهایی که می خوریم ما را از لزوم تحول بنیادین در ادارات دولتی برای نجات گوش ایران هشدار می دهد و دانش شرقی اغلب از طریق گوش منتقل می شود. این یک موضوع عمومی است.
در ادامه این مراسم و پس از اجرای گروهی از شرکت کنندگان در جشنواره ملی موسیقی جوانان در قالب ارکستر، حمیدرضا اردلان با حضور محمود سالاری عنوان دبیر هجدهمین جشنواره ملی موسیقی جوانان را به خود اختصاص داد.
پس از آن امیرحسین سمیع، محمد اله یاری و داوران گروه موسیقی نواحی به عنوان برگزیدگان این بخش معرفی شدند.
آذربایجان: گروه آواز
گروه سنی الف
مقام اول مشترک: آرتین شهرکی نژاد و آراز صفری
نایب قهرمان دوم: آرزو منافی و ایناز بابایی
مقام سوم مشترک: محسن کریمی و هستی حسین پور
گروه سنی ب
نفر اول: سایه خرم
مقام دوم: آیلین آبادی
نفر سوم: رضا اصغری
گروه سنی ج
نفر اول: محمدرضا اصغری
مقام دوم: علی الرشیدی
مقام سوم مشترک: زینب رستمی اصل و محمد مهدی رسولی
ساز زهی آذربایجانی
گروه سنی الف
مقام اول مشترک: ایلیار برادران و مانی بابایی
مقام دوم مشترک: نازلی باریکانی و رضا نریمانی
مقام سوم مشترک: ماهان محمد حسینی و سرعین ابراهیمی
گروه سنی ب
مقام اول مشترک: سپهر مسلمی و زهرا میرزایی
نایب قهرمان دوم: عرشیا عباسی
نفر سوم: آراز کنعانی
گروه سنی ج
نفر اول: جهانگیر ملکی
مقام دوم: حامد باقرزاده
دایره
گروه سنی الف
افرا اصلان حسینی و مهرزاد تقی زاده (به یاد ماندنی)
گروه سنی ب
رضا ضای پور (قابل تقدیر)
گروه سنی ج
نفر اول: احسان نجفی
قانونگذار آذربایجان
گروه سنی الف
نفر اول: النا غفاری
گروه سنی ب
مقام دوم: زهرا شریفی
ابزار طاق
گروه سنی الف
رتبه دوم مشترک: آراز سپهری و سارینا صادقی
مقام سوم مشترک: آتیلا اکبرزاده و آیدین عبادی
گروه سنی ب
نفر اول: فرید نجفی
مقام دوم: عارف فهادانی
نفر سوم: سهیل اسلامی
ویولن آذربایجانی
گروه سنی ب
نفر اول: مهرداد فتحی
نفر سوم: سینا حاج آقای مقتدری