آیین‌های سنتی عاشورایی شوشتر احیا شدند
اخبار اخبار فرهنگی

آیین‌های سنتی عاشورایی شوشتر احیا شدند

تبلیغات بنری


در همان دهه اول محرم با هدف احیای شعائر عاشورایی و سنت های شوشتری، سلسله جشن هایی در مسجد حاج شیخ جعفر شوشتر برگزار شد که طی آن از راهنما غلامان حسینی نیز تجلیل شد.

آیین‌های سنتی عاشورایی شوشتر احیا شدند

برای گزارش دادن تیلارئیس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شوشتر درباره این مراسم گفت: از روز عاشورا تا امروز همه عاشقان اهل بیت و سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (علیه السلام) مراسم ترحیم ویژه ای را در و از برگزاری این تعزیه ها و برگزاری این ترحیم ها در اکثر نقاط کشور و حتی خارج از آن از جمله شهرستان شوشتر مستثنی نبودند.

داود نجار آسیابان گفت: در گذشته و با توجه به شرایط منطقه و آداب و رسوم در هر شهر، برخی از آیین های عزاداری در قالب یک سلسله آئین ها انجام می شد و به تدریج این آیین های عزاداری جای خود را به مجموعه ای از آیین های عزاداری داد. جدیدترین روش ها و روش های مختلف با این ثبت و حفظ آئین های اصیل عزاداری محلی و ملی، اهمیت انکارناپذیری دارند.

وی افزود: اگر بخواهیم به نمونه هایی از آیین ها و سنت های عزاداری در شوشتر اشاره کنیم که امروزه کم رنگ شده است، می توان مجموعه ای از مرثیه ها به زبان های محلی، اشعار خاص در سبک های مختلف، سبیل خوانی (که تا حدودی باستانی است) و سرود آواویلا به طوری که اداره میراث فرهنگی شوشتر هر ساله در دهه اول ماه محرم با کمک مردم و عاشقان شرایطی را برای احیای این آداب و سنن حرام در شوشتر و ارائه آن به نسل جدید فراهم می کند. مردم خانه

آیین سنتی عاشورا در شوشتر احیا شد

نجار آسیابان با اشاره به اینکه سبیل خوانی، اولا خوانی، نخل زنی، پرچم نوازی، اجرای طبل و سرنا، علاوه بر مرثیه های سنتی، بخش کوچکی از این مراسم بود که همچون سال های گذشته برگزار شد، گفت: و همچنین در بخشهایی از این مراسم همراه با اجرای پرگولامان سعی بر این است که تحقیقات و بررسی های انجام شده توسط محققان شهر به مخاطبان حاضر در مراسم ارائه شود که از طریق آن یاد بردگان و بردگان باستانی به یادگار بماند. توسط افرادی که مجلس امام حسین را در شوشتر تأسیس کردند و دیگر در بین ما نیستند.

وی با بیان اینکه هر ساله در پایان این برنامه از سالمندان، عزاداران و مداحان حسینی تجلیل می شود، افزود: در مجموع در این برنامه سعی شد به صورت نمادین آیین هایی که قدیمی شده و یا دیگر اجرا نمی شد احیا شود. خاطرات افراد را ثبت کنید.

تبلیغات بنری

iribnews به نقل از تیلا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *