اخبار اخبار فرهنگی

آموزش کدنویسی به دانش‌آموز و معلمان ریاضی و کار و فناوری کشور

تبلیغات بنری


مدیرکل دفتر آموزش متوسطه اول وزارت آموزش و پرورش گفت: آموزش برنامه نویسی به 320 هزار دانش آموز و کلیه معلمان ریاضی و فنی کشور ارائه می شود.

به گزارش خبرگزاری سیدواسیما؛ حمید یزدانی افزود: بعد از سه تفاهم نامه ای که این دو وزارتخانه با یکدیگر جمع آوری کردند، ارتباط بین وزارت آموزش و پرورش و تحقیقات علمی و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات عمدتاً حول بحث آموزش مرتبط با اقتصاد دیجیتال می چرخد. اولین گام این طرح به بیانات رهبری مربوط می شود که فرمودند: «حداقل باید به ده نفر برتر دنیا در زمینه هوش مصنوعی برسیم.

مدیرکل دفتر آموزش متوسطه اول به اهمیت آموزش تفکر الگوریتمی اشاره کرد و گفت: در مطالعه ای که در همه کشورها انجام دادیم فارغ از بحث کامپیوتری باید تفکر الگوریتمی را در مقطع ابتدایی آموزش دهیم تا این اهمیت آموزش داده شود. مفاهیم اساسی در تفکر الگوریتمی چیزی نیست که بتوان آن را در دانشگاه تدریس کرد. اگر بخواهیم از مفاهیم اولیه تفکر الگوریتمی در دانشگاه شروع کنیم، بهتر است به طور کلی به این مبحث نپردازیم و از آن شروع نکنیم، زیرا تلاش ما در این راه به ثمر نخواهد رسید.

وی افزود: این نوع تفکر مانند تفکر الگوریتمی، تفکر سیستمی، تفکر خلاق و تفکر طراحی باید از آموزش و پرورش آغاز شود و شاید شروع این مسائل از دبستان باشد. به مرور زمان برای آموزش این مفاهیم باید با مطالب زیادی که سر راه آموزش دانش آموزان قرار می دهید به آرامی و پیوسته نسل جوان را با این نوع تفکر آشنا کرد. این روند تا زمانی ادامه می یابد که دانش آموزان به نقطه ای برسند که به دنبال پیاده سازی این نوع تفکر با استفاده از رایانه و راه اندازی آن از طریق شبکه رایانه ای باشند. به منظور نتیجه گیری از این تمرین الگوریتمی، بحث کدگذاری و کار با کامپیوتر مورد بحث قرار گرفته است.

یزدانی به تغییر اکوسیستم کسب و کار اشاره کرد و گفت: از آنجایی که مشاغل آینده تغییر کرده و آینده شغلی و شغلی به سمت خوداشتغالی پیش رفته است، با همکاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات دانشجویانی را آموزش داده ایم. زمینه کد نویسی ما از دوره اول متوسطه شروع کردیم و در هر استان به 10000 دانش آموز آموزش دادیم. به طور کلی برای اجرای این طرح 40 مدرسه در هر استانداری تجهیز شد. یک اتاق سایت در این مدارس اختصاص داده شد که در آن 10 کامپیوتر برای استفاده دانش آموزان سال اول متوسطه و 11 سرور برای کنترل قرار داده شد.

مدیرکل دفتر آموزش متوسطه اول در خصوص اجرای این برنامه گفت: در تمامی فرمانداری ها یکی از شرکت های دانش بنیان به صورت داوطلبانه وارد کار می شود و محتوای تولید شده توسط این شرکت ها توسط اینجانب بررسی می شود پس از آن، وزارت ارتباطات و فناوری ارتباطات وارد مرحله گفت‌وگو با این شرکت‌ها می‌شود تا نحوه دریافت وام و سایر تسهیلات را مشخص کند.

وی بیان کرد: نکته ویژه این طرح این است که شرکت های دانش بنیان علاوه بر تربیت دانش آموزان دبیرستانی، معلمان ریاضی و فنی را نیز در استان ها تربیت کردند. یعنی تربیت این افراد هم جزو تعهدات آنهاست. وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به این شرکت ها ابلاغ کرد که 10 هزار دانش آموز در هر استانداری و تمامی معلمان ریاضی و فناوری استان تحت پوشش این طرح قرار خواهند گرفت.

یزدانی افزود: با توجه به این اصل مهم در تربیت معلم با امید به خدا در سال های آینده نیازی به حضور این شرکت های دانش بنیان در مدارس نخواهیم داشت زیرا معلمان ما در این زمینه توانمند هستند. تنها در صورتی به آن نیاز خواهیم داشت که تحولات دیجیتالی در حوزه فناوری رخ دهد تا مجبور شویم از توانمندی های شرکت های دانش بنیان استفاده کنیم.

براساس آیین‌نامه ارتقا و مهارت‌آموزی دانش‌آموزان، 10 درصد برنامه‌های درسی دانش‌آموزان مقطع ابتدایی و متوسطه بر مهارت‌آموزی متمرکز می‌شود و تا پایان برنامه هفتم باید 300 ساعت آموزش مهارتی به دانش‌آموزان ارائه شود. سال دوم دوره متوسطه نظری.

یزدانی گفت: در حال حاضر بیش از یک میلیون نفر در سال تحصیلی آینده وارد دوره اول متوسطه هستیم که امسال کلاس ششم بودند و سال آینده نفر هفتم خواهند بود سال تحصیلی جاری و در حال اضافه شدن به دوره ما هستند، بنابراین در زمینه آموزش دانش آموز متوقف نمی شویم.

مدیرکل دفتر آموزش متوسطه اول افزود: در قالب این آموزش ها ساعت ها درس کامل فناوری کدنویسی و برنامه نویسی تدریس می شود. همچنین طبق آخرین آیین نامه مصوب و ابلاغی در هفته های اخیر 10 درصد کل برنامه درسی یعنی نیم ساعت از 30 ساعت آموزشی ما به مهارت آموزی اختصاص می یابد. با توجه به اهمیت این مبحث از نظر ابعاد مختلف این آموزش، امیدواریم باز هم زمان لذت بخشی را به این موضوع اختصاص دهید.

تبلیغات بنری

iribnews به نقل از تیلا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *