اولین مجمع نیکوکاران میراث فرهنگی گیلان با هدف جذب و جذب سرمایه های معنوی و مادی نیکوکاران داخل و خارج کشور برای حفاظت از میراث تاریخی این استان آغاز به کار کرد.
برای گزارش دادن تیلامجمع فعالان میراث فرهنگی گیلان با حضور فریدون اکوری مشاور معاون میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع سنتی و جمعی از مدیران استانداری و خیرین کار خود را آغاز کرد.
مشاور معاون میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع سنتی در این نشست گفت: ایجاد زمینه مشارکت خیرین میراث فرهنگی در داخل و خارج از کشور به منظور جذب و ورود سرمایه های معنوی و مادی به منظور حفظ و نگهداری مرمت آن، احیای بناها، محوطهها، بافتهای فرهنگی تاریخی و میراث طبیعی ثبتشده و مشارکت در ایجاد موزهها و حفاظت از میراث فرهنگی ناملموس، اموال منقول فرهنگی تاریخی کشور و اشیای مشابه از جمله اهداف تأسیس مرکز فرهنگی است. انجمن خیرین میراث فرهنگی و با بهره مندی از مشاوره های تخصصی خیرین در این زمینه می توان به اهداف متعالی دست یافت.
یکی از فعالان این عرصه همچنین افزود: این انجمن یک نهاد غیرسیاسی، غیردولتی، غیرانتفاعی برای حفظ میراث فرهنگی کشور است.
وی ابراز امیدواری کرد: با تشکیل ساختار رسمی این انجمن شاهد آغاز روند مثبتی در راستای حفظ و احیای آثار تاریخی باشیم.
مشاور معاون سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع سنتی گفت: ایجاد زمینه مشارکت در جهت حفظ، مرمت و مشارکت در حفاظت از موزه ها و حراست از میراث ناملموس بخشی از اهداف این انجمن است که به طور کامل فراهم شده است. برای منافع عمومی
در این جلسه مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان با بیان اینکه گیلان در بالاترین رده استانداری هایی قرار دارد که آثار تاریخی در اختیار دستگاه های دولتی دارد، گفت: 300 اثر تاریخی در استانداری در سطح استان قرار دارد. از بین بردن دستگاه های دولتی که برخی از آنها در حال مرمت هستند و برخی در دست تعمیر هستند و قطعات نیز نیازمند کمک های خیرین هستند.
وی گفت: طی دو سال گذشته تلاش شد تا اعتبارات عمرانی در حوزه بناهای تاریخی به 200 درصد افزایش یابد و 700 میلیارد ریال از 750 میلیارد ریال اعتبار مصوب سفر رئیس جمهور شهید به گیلان اختصاص یافت.
جهانی با اشاره به وجود بیش از 1200 اثر تاریخی گیلان در فهرست آثار ملی گفت: بنا به پیشنهاد معاون وزیر و معاون میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، وضعیت میدان شهرداری رشت و چندین خیابان در اطراف آن در میراث جهانی به ثبت رسیده است.
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان همچنین بیان کرد: گیلان که دارای 6 مجموعه کلیسای تاریخی ثبت شده در فهرست آثار ملی است، آماده پیوستن به کلیساهای کشور برای ثبت جهانی است.
iribnews به نقل از تیلا