برای گزارش دادن تیلا; رئیس اداره آثار باستانی گفت: منطقه شمال غرب ایران یکی از ناشناخته ترین مناطق در مطالعات پارینه سنگی در ایران به شمار می رود و با وجود شرایط محیطی مناسب برای جذب جوامع انسانی در این منطقه در دوران پلیستوسن، تحقیقات منسجمی انجام نشده است. در این دوره انجام شد.
رحمت نادری افزود: منطقه جنوبی دریاچه ارومیه از قابلیتهای زیستی بالایی مانند رودخانههای دائمی و سنگهای خام مناسب برای ساخت ابزار و همچنین گسترش دریاچه ارومیه در عصر یخبندان در این منطقه به عنوان بخشی از اثرات عصر پارینه سنگی. معمای شمال غرب ایران، سوالات اصلی در پاسخ به این درس تا حدودی قابل پاسخگویی است.
یکی از این سوالات ارتباط بین گسترش دریاچه ارومیه و گسترش جوامع شکار و تجمع در اطراف این دریاچه بود و گفت: تاکنون بررسی ها و بازدیدهای انجام شده در این منطقه نشانه هایی از حضور انسان را تایید کرده است. در پلیستوسن میانی که از آنجا می توان به محوطه باز شفتو در هفت کیلومتری جنوب غربی شهر مهاباد اشاره کرد که مربوط به دوران پارینه سنگی قدیم است و قدمت تقریبی آن تقریباً 500 هزار سال پیش است.
تحقیقات پارینه سنگی در شمال شهر مهاباد با مجوز پژوهشگاه میراث فرهنگی با هدف شناسایی محوطه های باستانی در دوران پارینه سنگی انجام شد.
iribnews به نقل از تیلا