مطالعات حفاظتی، اسنادی و هویتی بیش از 700 قطعه تزیینات معماری تاریخی در آزمایشگاه و کارگاه مرمت در استان خراسان رضوی به پایان رسیده است.
برای گزارش دادن تیلارضوی معاون اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان گفت: تزئینات معماری در بناهای تاریخی معمولاً جزء لاینفک آن است که تبلور غرور فرهنگی سازندگان، بانیان و متولیان امر در دوره های مختلف تاریخی است. .
احسان الزهراوندی ادامه داد: با توجه به توانمندی های غنی ایران و خراسان، با وجود بناهای تاریخی شگفت انگیز و منحصر به فرد با هویت میراث ملموس و ناملموس، پیشینه مطالعات در زمینه های مختلف از جمله آشنایی با سبک و تکنولوژی معماری، تزیینات. از بناهای تاریخی (سنگفرش، گچ بری)، مجسمه سازی، چوب، نقاشی، آجرکاری و …) که در آن ها امکان انجام مطالعات پژوهشی از ریشه تا برگ این درخت قدرتمند را از منظرهای مختلف تاریخی می بینیم. میراث
وی بیان کرد: انجام مستندات و مطالعات اولیه (تطبیقی، میدانی و میزی) و طبقه بندی مجموعه وسیعی از تزئینات معماری شامل کاشی کاری، آجرکاری و گچ بری منحصر به فرد که در گذشته توسط حامیان و دوستداران میراث فرهنگی در مکانی امن پیدا شده است. در خراسان جنوبی منزوی شد، همزمان با طرح محتوایی موزه بزرگ از نظر خط، کتیبه، فناوری و… در آزمایشگاه و کارگاه مرمت خراسان رضوی در سال 1396 آغاز شد.
الزهراوندی گفت: بر اساس تحلیل ها و نتایجی که این قطعات به دست آمده اند، از نظر هویت فضایی به مدرسه عادی خرجرد در الخوف و مسجد زوزن و سنجان جامی در الخوف باز می گردد از نظر زیبایی، تسلط بصری، وزن، شکل، ابعاد، ارتفاع، ضخامت های مختلف، پایه، بالکن، خار، حاشیه، کمان و کمان. نصب شده است. نتایج کامل مطالعات مذکور در روزنامه رسمی منتشر خواهد شد.
معاون اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی تصریح کرد: مطالعات آزمایشگاهی تکمیلی، شناسایی عناصر و بررسی میکروسکوپی درجه خلوص و اصالت آثار در تحلیل تطبیقی اقیانوسی با خاک، معادن، زمین شناسی، اقلیم، جغرافیایی. و مکان یابی محیطی و طرح تحقیق پیشنهادی برای آینده است.
iribnews به نقل از تیلا