رئیس قوه قضائیه با اشاره به اینکه در حوزه ارزهای دیجیتال با خلاء قانونی و کمبود اطلاعات و آگاهی مواجه هستیم، به معاون اول خود دستور داد تا اقدامات لازم را برای جلوگیری از رنج مردم انجام دهد.
به گزارش تیلا، رئیس قوه قضائیه در جلسه شورای عالی قضایی گفت: اربعین در اشکال، محتوا و عرصه های مختلف سیاسی و فرهنگی از بالاترین و بهترین جریان های مردمی هستند و باقی خواهند ماند. حرکتی بزرگ با پرچم برافراشته تا همه به حقیقت حسین بن علی و رنسانس بی بدیل او پی ببرند.
محسنی آجی افزود: اجتماع زائران اربعین حسینی در تاریخ بی نظیر و جلوه ای از مبارزه با ظلم و ستمگر است و خداوند ما را به اجر و ثواب عنایت فرماید این بازدیدکنندگان
وی با اشاره به جمله معروف «کل یوم عاشورا و کل ارض کربلا» گفت: امروز یزیدیان غزه بی رحمانه جنایت می کنند و از کشتن کودکان و نوزادان در دفاع از مردم خجالت نمی کشند. غزه و برخورد با جنایتکاران و کودک کشان صهیونیست به هر نحو ممکن.
رئیس قوه قضائیه با اشاره به هفته آینده دولت افزود: برای دولت چهاردهم برای پیشرفت و سربلندی کشور آرزوی موفقیت داریم و بر همبستگی و همکاری همه قوا و نهادها برای موفقیت دولت چهاردهم تاکید داریم. . ما تاکید می کنیم که قوه قضائیه امور کشور را پیش خواهد برد و با تمام توان در کنار دولت خواهد بود.
موضوع ارزهای دیجیتال جدی است. توسط افراد فاسد و کلاهبرداران استفاده می شود
رئیس قوه قضائیه همچنین گفت: در بازدید اخیرم از مجتمع قضایی تخصصی رسیدگی به جرایم اقتصادی بسیاری از پرونده های چند گانه مرتبط با ارزهای رمزنگاری شده را بررسی و مطالعه کردم و با برخی از طرفین این پرونده ها صحبت کردم.
محسنی آجی افزود: مسئولان باید توجه داشته باشند که مقوله ارزهای رمزنگاری شده مقوله خطرناکی است که می تواند توسط عوامل مفسد و متقلب مورد سوء استفاده قرار گیرد و شاید بتوان از آن به نحو مطلوب و سودمندی استفاده کرد.
وی تاکید کرد: در این مقوله با خلاء قانونی و کمبود اطلاعات و آگاهی مواجه هستیم و معاون اول قوه قضائیه دستور داد جلساتی با دستگاه های ذیربط از جمله بانک مرکزی و وزارت اقتصاد با همکاری دستگاه های ذیربط برگزار شود. مقامات ذیصلاح معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه با توجه به مقوله ارزهای رمزنگاری شده، اقدامات و تدابیری را در خصوص موضوع ارزهای رمزپایه انجام می دهد تا از متضرر شدن مردم و تأثیر منفی احتمالی آن بر امور پولی کشور به دلیل مقوله ارزهای رمزنگاری شده جلوگیری کند.
رئیس قوه قضائیه افزود: رسانه ها باید نسبت به اطلاع رسانی موضوع ارزهای رمزنگاری شده و راه های کلاهبرداری از آنها از طریق ارزهای رمزپایه اقدامات مناسبی را انجام دهند.
توضیحات رئیس کل دادگستری در خصوص یک اتفاق عجیب در پرونده های چندگانه
رئیس قوه قضائیه بار دیگر از تعدد شاکیان پرهیز کرد و گفت: در ایجاد و تشکیل برخی دعاوی چند شاکی، علاوه بر سوء استفاده از عناصر منفعت و کلاهبرداری، مقوله قصور و قصور مالباختگان در نظر گرفته شده است. از طریق رسانه ها تا حد امکان مسائل و دلایلی که منجر به تعدد شاکیان شده و باید برای مردم توضیح داده شود تا اموال خود را بدون اطلاع و علاقه در اختیار دیگران قرار ندهند.
محسنی آجی افزود: تمام تلاش و کوشش ما در دستگاه قضایی این است که مطالبات متهمان و مالباختگان را در پرونده های چند شاکی وصول کنیم اموال خود را قبل از شروع پرونده به بستگان خود انجام می دهند.
وی گفت: در این راستا باید مراحل و اقداماتی انجام شود که با رعایت آنها بتوانیم اموال متهمان پرونده های متعدد شاکی را در اسرع وقت شناسایی کنیم تا وجوه مالباختگان برگردد.
رئیس قوه قضائیه همچنین گفت: مقوله انتقال مالکیت به غیر، قبل از تشکیل پرونده; این به متهمان پرونده های چند شاکی محدود نمی شود. گاهی در موارد مربوط به مهریه با چنین مشکلاتی مواجه می شویم. اگرچه با مطالعه شغل و موقعیت اجتماعی مرد محکوم به مهریه می توان در مورد برده بودن یا نبودن محکوم به نتیجه رسید. اما در همه موارد باید تدبیر محکم و فکر عاجل برای این پرونده برای تسریع در شناسایی اموال محکومان و پرداخت دیون و مطالبات متهمان وجود داشته باشد.
دیدگاه رئیس قوه قضائیه در مورد تأخیر در پرداخت و رعایت حقوق طرفین پرونده
رئیس قوه قضائیه با اشاره به اهمیت رعایت حقوق طرفین در پرونده های محاکم، گفت: در برخی موضوعات و مقوله های مربوط به پرونده های موجود در دادگاه خلأهایی وجود دارد که باید به آنها رسیدگی کنیم. مثلاً در مورد غرامت و تأخیر تأدیه، گاه به مواردی برمی خوریم که متهم علیرغم گذراندن دوران حبس، عملاً به دلیل افزایش چشمگیر میزان خسارت و قرار گرفتن در ردیف دیرکرد، عملاً قادر به پرداخت دیون نیست. پرداخت
العاجی افزود: در این گونه موارد اگر حکم به آزادی محکوم علیه صادر شود، از مقوله مهم حقوق و حقوق بزه دیده، طلبکار یا طلبکار کسر می شود. از طرفی در صورت ماندن محکوم در زندان عواقبی در پی خواهد داشت و معاونت اول قوه قضاییه با همکاری سایر دستگاه های ذیربط به ویژه معاونت قضایی باید اقدامات و تمهیداتی را در این خصوص انجام دهد.
درخواست کمک از وزارت آموزش و پرورش و وزارت علوم در خصوص مجازات های جایگزین حبس
رئیس قوه قضائیه با اشاره به اعمال مجازات های جایگزین حبس در موارد مستحق گفت: بارها تاکید کرده ایم که در اجرای کلیه نهادهای قضایی و صدور احکام جایگزین حبس، همه شرایط و جوانب از جمله شرایط محکوم، و محکوم باید در نظر گرفته شود. در برخی موارد، مجازات زندان جایگزین ممکن است سیستم قضایی را تضعیف کند. در برخی موارد، آزادی یک محکوم از طریق مجازات جایگزین حبس می تواند منجر به عواقب و آسیب هایی شود، به عنوان مثال ممکن است امنیت مردم به خطر بیفتد. طبعاً در چنین مواردی صدور احکام جایگزین حبس جایز نیست.
وی بیان کرد: اما در مواردی با در نظر گرفتن شرایط محکوم علیه و بررسی همه شرایط و جوانب می توان بر اساس قانون و مقررات مربوطه حکم حبس جایگزین صادر کرد. مثلاً به جای زندانی کردن یک فرد دارای توانایی فرهنگی و تربیتی به دلیل جرمی که مرتکب شده، او را وادار به انجام خدمات فرهنگی و تربیتی کنید.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی آجی همچنین به موفقیت ها و مدال های کسب شده توسط ورزشکاران زن و مرد ایران اسلامی در المپیک 2024 پاریس اشاره کرد و گفت: پیروزی ها و قهرمانی های ورزشکاران پرشور ایران اسلامی در مسابقات المپیک که باعث ایجاد روحیه ای شد. صحنه های هیجان انگیزی را به ملت مومن و سرافراز ایران اسلامی و همه این ورزشکاران، مربیان و خانواده های محترمشان و همه اهالی ورزش برای حمایت معنوی از ملت مظلوم و قدرتمند فلسطین تبریک و تهنیت عرض می کنم. به ائمه اطهار علیهم السلام در تمامی عرصه های زندگی معنوی و مادی و توفیقات بیشتر را از خداوند متعال خواستارم.
اقدامات تحولی در دیوان عالی کشور
در دومین بخش از جلسه شورای عالی قضایی، حجت الاسلام والمسلمین منتظری، رئیس دیوان عالی کشور با اشاره به برخی اقدامات انجام شده در این دیوان طی یک سال گذشته گفت: تشکیل چهار کارگروه تخصصی. محاکم جنایی، حقوقی، خانواده و کنترل مواد مخدر.» «اجرای فرآیند مدیریت و نظارت بر پروندههای مهم با تهیه و تنظیم فرم کارشناسی و نظارت بر موارد خاص و مهم از ارجاع تا صدور دستور و تصمیم» پس از تشکیل و راهاندازی اداره کل نظارت الکترونیکی با نظارت معاونت دیوان عالی کشور برای استفاده از فناوریهای روز در حوزه نظارت بر دادگاهها و همچنین «برگزاری چهار همایش تخصصی و ملی به صورت حضوری و ویدئو کنفرانس» برگزاری همایش با حضور روسای قضات و نمایندگان دیوان عالی کشور در استانها با سیاستهای نظارتی دیوان عالی کشور، ایجاد رویه واحد و وحدت رویههای صادره از سوی دادگاهها از جمله اقداماتی است که در سال گذشته منجر به تغییراتی در دیوان عالی کشور شد.
وی افزود: ارتقای سطح احترام ارباب رجوع در دیوان عالی کشور با ساماندهی و تجهیز باجه های مشتریان و ارائه خدمات اولیه به آنها، بازدید میدانی از 43 شعبه مستقر در ساختمان کاخ دادگستری و شعب مستقر در مسجدالحرام. ” شهر قم برای بازرسی و رسیدگی به استثنای مشکلات کلیه شعب و دفاتر آن و تشکیل کارگروه تعیین قضات دیوان عالی کشور به منظور ارتقای وضعیت قضایی قضات این دیوان و دیوان عالی کشور. «قضات متقاضی انتقال به دادگاه» از جمله اقداماتی بود که طی سال گذشته برای دستیابی به تعالی در دیوان عالی کشور انجام شد.
رئیس کل دادگستری همچنین اعلام کرد که 80 جلسه علنی برگزار و 10 بخشنامه و دستورالعمل به روسای قضات ایالت ها به منظور برقراری نظم، یکسان سازی رویه ها و جلوگیری از تاخیر در رویه ها و تقلب در رای در این دوره صادر شده است. سال گذشته
دستگیری یک تیم حرفه ای از قاچاقچیان تحت پوشش یک شرکت حقوقی
حجت الاسلام والمسلمین عبدالله رئیس مرکز حفاظت و اطلاعات قضایی نیز در این جلسه از دستگیری فردی در شیراز خبر داد که با تهیه اظهارات کذب به نام مسئولان از مدیران ادارات مختلف اخاذی می کرد. و مسئولان کشور.
وی همچنین از شناسایی و دستگیری شبکه شیطان در دزفول با همکاری پلیس امنیت و دادسرای عمومی این شهرستان خبر داد.
کاهش مدت زمان رسیدگی قضایی از 400 روز به 4 دقیقه
در این جلسه کاظم فرد رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه به تمرکز بر مقوله هوشمندی عملیات و استفاده از فناوری های نوین در برنامه هفتم توسعه و سند تحول و تعالی قوه قضائیه اشاره کرد. وی گفت: ما در مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه توانسته ایم با استفاده از جدیدترین روش های هوش مصنوعی، 90 درصد احکام قضایی را از طریق پردازش متن برای استفاده قضات در حوزه های آموزشی و آموزشی بی نام کنیم. دسترسی به نظرات مشابه را نیز در اختیار محققان حوزه حقوقی و قضایی قرار دادیم.
وی افزود: همچنین با استفاده از جدیدترین روش های هوش مصنوعی، قضات را قادر به یافتن خودکار سوابق کرده ایم و امروز سوابق هر فرد در تمامی بانک ها به صورت خودکار در اختیار قضات قرار می گیرد.
کاظمی فرید گفت: اکنون با استفاده از ابزار گفتار به متن و با استفاده از توانمندی شرکت های دانش بنیان در این زمینه، تمامی اسناد، سوابق و متون موجود در دادگاه قابلیت تبدیل از صوت به متن را دارند.
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه تصریح کرد: همچنین با بهره گیری از توانمندی 8 شرکت دانش بنیان و با استفاده از روش های هوش مصنوعی، در سال گذشته 2 میلیون نفر بدون حضور در دادگاه توانستند هویت صنعا کسب کنند.
iribnews به نقل از تیلا