رئیس انجمن بیوتکنولوژی و فناوری های نوین گفت: با رشد و توسعه فناوری های نوین، نظام دارو و بیمه باید قیمت های مقرون به صرفه تری داشته باشد.
عبدزاده در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیماوی با اشاره به اینکه در طول زمان تصمیماتی در نظام دارویی کشور گرفته شده است که نیاز به اصلاح دارد، گفت: سیستم دارویی ما ژنریک است و هدف این است که یک محصول دارویی با کمترین قیمت نسبت به برند اصلی در اختیار بیماران قرار دهیم. اما امروزه وضعیت نسبت به دهه های گذشته تغییر کرده است.
وی افزود: از جمله دستاوردهای سیستم ژنریک دسترسی بهتر و بیشتر بیماران به دارو است اما قطعا این قوانین نیاز به بازنگری و بازنگری دارند.
رئیس انجمن بیوتکنولوژی و فناوری های نوین با تاکید بر ضرورت اجرای طرح کلی در کشور ادامه داد: تحقیقات نشان داده است که اجرای طرح کلی می تواند تا 3 میلیارد دلار صرفه جویی ارزی برای کشور داشته باشد.
عبدزاده گفت: اگر شرکتهای وارداتی خصوصی بر اساس قوانین قبلی در حوزه دارو وجود نداشته باشد، در شرایط تحریم کنونی، شرکتهای دولتی هرگز قادر به عرضه داروهای وارداتی به کشور نخواهند بود، بنابراین باید گفت: اصلاح فرآیند ساختار دارویی باید در کشور توسط سازمان غذا و دارو انجام شود.
چالش ها و فرصت های کارآفرینی در بیوتکنولوژی
رئیس انجمن بیوتکنولوژی و فناوری های نوین گفت: کارآفرینی در حوزه بیوتکنولوژی (بیوتکنولوژی) فرصت مغتنمی برای ایجاد کسب و کارهای نوآورانه است.
عبدزاده عسل گفت: حوزه بیوتکنولوژی مملو از امکانات و ایده های جدیدی است که می تواند باعث پیشرفت و تغییرات مهمی در دنیا شود.
رئیس انجمن بیوتکنولوژی همچنین به پیامدهای بسته بندی در کشور اشاره کرد و گفت: داروها باید به گونه ای بسته بندی شوند که در هنگام حمل و نقل و جابجایی از آسیب به خوبی محافظت شود. این بر خواص شیمیایی دارو تأثیر نمی گذارد. یا رها نکردن مواد زائد در دارو. اشتباه رایج در چاپ و بسته بندی دارویی عدم توجه به این موضوع است.
وی گفت: اگر بسته بندی نامرغوب باشد حتی اگر دارو در کارخانه مرغوب تولید شود کیفیت آن در مسیر رسیدن به بیمار افت می کند.
iribnews به نقل از تیلا