این کارشناس اقتصادی گفت: اگر مردم و به طور کلی فعالان اقتصادی معتقد باشند که قیمت ها در آینده افزایش می یابد و شاید از کنترل خارج شود، تورم به بیش از 40 درصد می رسد.
برای گزارش دادن خبرنگار خبرگزاری; بر اساس قانون برنامه هفتم، هر ساله باید حدود 25 درصد از مبلغ اضافه برداشت از بانک مرکزی کاهش یابد تا در پایان برنامه هفتم یعنی طی پنج سال آینده به صفر برسد.
این موضوعی است که می تواند تا حدی از ایجاد نقدینگی جلوگیری کرده و در نهایت منجر به افزایش تورم شود.
شهید رئیسی در سال 1402 هجری شمسی در بازدید از بانک مرکزی اظهار داشت: بانک مرکزی باید نظارت داشته باشد و در بررسی ارزیابی اضافه برداشت ها احتیاط کافی داشته باشد تا این ارزیابی ها بر اساس اطلاعات صحیح و واقعی باشد نه نادرست و نادرست. اطلاعات خیالی
آقای درودیان کارشناس اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار تیلا گفت: تورم در کشور ما دو عامل دارد. این یک عامل اقتصادی است که می توانیم آن را به عنوان نارضایتی خلاصه کنیم. به عنوان مثال، عدم تعادل بودجه، عدم تعادل در سیستم بانکی، عدم تعادل انرژی و عدم تعادل در صندوق های بازنشستگی، همه به نوعی منجر به قدرت خرید بیشتر از آنچه باید تولید می شود، می شود و این خود را به شکل تورم نشان می دهد.
این کارشناس اقتصادی افزود: عامل دیگری هم وجود دارد که گاهی وجود دارد و گاهی نیست که آینده اقتصادی، سیاسی و عملی کشور است. یعنی مردم و عموم فعالان اقتصادی به این فکر می کنند که قیمت ارز در سال آینده چقدر افزایش پیدا می کند. آنها به این فکر می کنند که قیمت مسکن در سال آینده چگونه خواهد بود و اگر فکر می کنند قیمت ها افزایش می یابد و از کنترل خارج می شود، تورم 20 درصدی به بیش از 40 درصد می رسد.
درودیان اضافه کرد: اما اگر این تصور وجود داشته باشد که قیمتها کنترل میشود، نرخ تورم کاهش مییابد، هرچند تنها به 20 تا 25 درصد میرسد.
این کارشناس اقتصادی در خصوص اضافه برداشت بانک مرکزی گفت: تنها دلیل اضافه برداشت بانک مرکزی این است که بانک ها باید تعهداتی را به نام ذخیره قانونی به بانک مرکزی بدهند که یک عدد و بسط ترازنامه بانک ها است. این پرداخت ها به بانک مرکزی باید بر اساس پول باشد و چون بانک ها این مقدار را ندارند بدهکار می شوند و این باعث اضافه برداشت بانک مرکزی می شود.
iribnews به نقل از تیلا